Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kananmunielle kuljetusrasia

Kananmunielle kuljetusrasia
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 15.10.16
  • 4
  • 1

Kananmunien kuljettaminen fillarilla ehjänä perille on ongelma.  Kun kuljetat kananmunia pyörän etukopassa kuten muitakin ostoksia lopputuloksena on rikkoutuneita munia ja sotkua, koska kananmunat särkyvät yleensä pyörätien pientenkin kuoppien sattuessa kohdalle. Aina ei ole myöskään reppua ymv. pehmusterekvisiittaa mukana, jotta ko. operaation saisi hoidettua ilman munien rikkoutumista.  Proteiinivillitys jatkuu ja jatkuu-  kananmunien menekki on huippusuurta, joten kananmunien ehjänä perillekuljettamisasia pitäisi saada ratkaistua. Olisi ässäjuttu, jos jokin firma voisi kehittää "iskunkestävän kananmunien kuljetusrasian", jossa kananmunat kulkisivat ehjänä kotiovelle saakka.

Idean valmiusaste
    • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Pyöränkori voisi olla jousien varassa pyörään kiinnittyvä.   Olen muuten huomannut, että munankuoret ovat usein olleet hyvin ohuita ja helposti hajoavia. Ohut kuori lyhentää myös säilyvyyttä. Kesällä oli Tokmannilla myynnissä pienikokoisia kananmunia, joissa oli vahva kuori. Tällaiset pienikokoiset munat ovat nuorten kanojen munimia ja näistä oli helppo huomata kuoren paksuuden osuus munan laatuun ja säilyvyyteen.  Niin kuin luonnonvaraisten lintujen on valitettavan usein käynyt, kuorien ohentumiseen voisi vaikuttaa myös ympäristömyrkkyjen kertyminen vanhoihin kanoihin, jotka ovat munineet valtavan määrän munia.....  Kaupassa muuten kannattaa avata munapakkauksen kansi ja katsoa onko jo valmiiksi rikkinäisiä joukossa, joskus on ollut.   Ennen ei ollut pahvisia munakoteloita ja munat laitettiin paperipussiin kaupassa, ensin myyjä tarkasti ne valopöydällä, ettei mukana ollut huonolaatuisia, taisivat kuoret olla ennen paksumpia.                        Huolestuttavia munauutisia Ruotsista....  http://yle.fi/uutiset/3-9232029