Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Auton lattiankuivaaja

Auton lattiankuivaaja
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 30.11.16
 • 3
 • 4

Kengissä autoon kulkeutuva lumi sulaa lätäköiksi kumimatoille, jonka voi poistaa imukykyisellä sienellä. Lisälaitteeksi jääraappaan tai lumiharjan varressa olevan jääraapan paikalle painettavassa matonkuivaimessa olisi sieni kahden toisiinsa saranoidun muovilevyn välissä. Toisessa levyistä olisi pitkä sormilla puristettava kahva, jolla sieni puristetaan kuivaksi. Kengänpohjissa matolle kulkeutuneeseen likaiseen veteen ei näin tarvitse käsin koskea.  Tein toisessa kuvassa näkyvän laitteen kokeilua varten ja se näyttää toimivan hyvin.                                                                                                                                                                         omatekoinen kuivainpihti

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Orthex
Ehdota yritykselle
  • matti lindqvist
   matti lindqvist

   Testausta varten valmistamani laite on toiminut ihan hyvin auton lattialle tulleen lumen sulamisesta syntyneiden lätäköiden kuivaamisessa. Sienenä kokeilin erilaisia vaihtoehtoja, mutta paras oli Sinipiian vaihtosieni joka on valmistettu huippuimukykyisestä selluloosasta.

   • Seppo Vilhonen
    Seppo Vilhonen

    Tuota kuivainta voisi käyttää muuallakin kuin autossa poistamaan vettä pinnoilta. Auton pienempään kosteuteen auttaa vanhaan sukkaan laitettu kissanhiekka, silica geeli. Se poistaa tehokkaasti kosteuden mm kojelaudan päällä estäen ikkunan huurtumisen.

    • matti lindqvist
     matti lindqvist

     Eilen oli taas sellainen keli, että talvikenkien pohjissa kulkeutui loskaa auton lattialle ja syntyi melkoisia vesilätäköitä. Omatekoinen lattiankuivaimeni oli taas ehdottoman tarpeellinen.

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Jos lasien huurtumisen estämiseksi laittaa kissanhiekkaa tai muuta jauhetta autossa pidettävään pussiin, voi ainakin jenkeissä joutua poliisin pidättämäksi  :)            http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-2000005059872.html