Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Ylivuotoallas kuusen jalalle

Ylivuotoallas kuusen jalalle
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 25.12.16
 • 4
 • 3

 

On harmillista kun kuusenjalasta valahtaa täytettäessä vettä lattialle. Pahimmassa tapauksessa voi parketti mennä pilalle jos vahinkoa ei huomaa. Markkinoilla on toki kuusenjalkoja, joissa ongelma on ratkaistu. Kodeissa on kuitenkin käytössä vähintään miljoona vanhaa ja rakasta kuusenjalkaa, joiden täyttäminen vaatii huolellisuutta. Kehitetään hyvän näköinen matala kuusenjalan ylivuotoallas, joka sopii kaikkiin jalkatyyppeihin. Suunnitteluun kannattaa kiinnittää huomiota. Altaan ei tarvitse välttämättä olla pyöreä tai neliskulmainen. Se voi olla vaikka tähden tai piparkakun muotoinen. Myös pinnan rakenne ja väri voi olla silmää miellyttävä.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Orthex, kettu
Ehdota yritykselle
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Riittävän isoa vedenpitävää alustaa ei tosiaan ole varsinaisesti joulukuusille. Lähinnä vastaava on koiran juomakupille. Muovinen esim. luun muotoinen muovinen alusta kerää koiran juodessa kupista roiskuvan veden muoville jossa on muutaman millimetrin korkuinen reunus. Saunan pesuvatikin voisi ensialkuun riittää. 

   Lasten pyöreä puhallettava uima-allas tai siitä tehty matalampi kuusimuunnos. Sisälle vielä joku pehmeä matto ettei kuusen jalka raavi alusmuovia hajalle. Jos se kestää lasten uimisen niin se kestää kuusesta ylivaluneen vedenkin. 

   Myös märille kurasaapaille on joitakin alusia. Auton jalkatilan kumimatto on taas ruma. Sellainen voisi olla auton tavaratilan matto, mallia yleiskoko:

   Joulukuusenalunen olisi suojan lisäksi samalla koriste ja neulasten kerääjä. 

   • Seppo Vilhonen
    Seppo Vilhonen

    Saisiko kuusenjalan sisälle halvan korkeuspinnan mittarin. Yksi kynttilä toimisi led-valolla pinnan korkeusilmaisimena.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Käytetään uimuriperiaatetta. Otetaan kapea ongen koho, jonka korkeus suhteessa tehtyyn merkkiin kertoo, koska ollaan vedenpinnan ylätasolla ja koska pitää lisätä vettä.