Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Akkukäyttöinen tuulilasin puhdistaja

Akkukäyttöinen tuulilasin puhdistaja
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 8.1.17
 • 4
 • 6

Nykyään kaikki toimii akulla. Tehdään tuulilasiraappa, joka toimii akulla. Siinä on muoviterä, joka tekee lyhyttä edestakaista liikettä. Sillä lähtee vaivattomasti kovakin jää tuulilasista ja auton muistakin laseista.

Idean valmiusaste
  • matti lindqvist
   matti lindqvist

   Tässä on eräs patentti, jossa taitaa olla melko saman tyylinen laite.........https://www.google.com/patents/US7975347 ........Edestakainen liike moottoroidussa jääraapassa olisi varmaankin paras, sillä pyörivä liike saattaisi tehdä naarmuja lasiin, ainakin kuraisessa takalasissa. Tässä on videoilla pari vähän huonolta vaikuttavaa pyöriväteräistä laitetta....https://www.youtube.com/watch?v=VZKyc1i7sm8...........https://www.youtube.com/watch?v=9Y9vrxT9sMo

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Kunnon suunnittelulla voidaan laitteen toiminta ratkaista monella eri periaatteella. Suomesta löytyy varmasti riittävästi osaamista ja aluksi hyvät kotimarkkinat.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Yksi tapa irrottaa jää tuulilasista on käyttää ulkokäyttöön sopivaa kuumailmapuhallinta. Virta otetaan tupakansytyttimestä. Puhaltimella lämmitetään tuulilasin sisäpintaa sen verran, että jää irtoaa lasista, loput hoidetaan raapalla.

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Auton tupakansytyttimeen kytkettäviä jääraappoja "electric ice scraper ", jotka antavat lämpösäteilyä jäiselle lasille on usealla valmistajalla. Niitä voidaan ilmeisesti valmistaa edullisesti, mutta ne näyttävät käytössä tosi vaatimattoman tehoisilta.  Puhaltimella varustettu laite joutuisi lämmittämään vielä ilmaakin.

      • HEIKKI HOLOPAINEN
       HEIKKI HOLOPAINEN

       Minä olen laittanut suihkepuloon tuulilasin pesunestettä sitä kun suihkuttaa tuulilasiin ja vähän aikaa odottaa niin jää pehmenee ja eikun pyyhkii pois ja tuulilasi on puhdas ja suihkepullon voi laitaa takakontin seuraavaa käyttöä varten 

       • matti lindqvist
        matti lindqvist

        Hyvä puoli tässä jäänpoistossa lasinpesunesteen avulla on äänettömyys. Ei tämä ääniasia ole minua ennen häirinnytkään, mutta nyt kun menin uteliaisuuttani ostamaan Fiskars Solid jääraapan. Siinä on kiinnostavan näköinen edestakaiseen liikkeeseen tarkoitettu terä. Tänä aamuna oli autonlaseissa paksu jääkerros, joten pääsin kokeilemaan sitä kunnolla. Raappa piti aivan kestämätöntä, kylmät väreet aiheuttavaa vinkunaa, saman tapainen ääni tuli aikoinaan koulun liitutaulusta. Lisäksi terien väli täyttyi pois raapitusta jäästä, joka on lähinnä lunta. Jotenkin tuntuu siltä, että raapan  teräkulmia pitäisi muuttaa ääniongelman takia. Onneksi sentään Kungs jääraapat rouskuttavat jäätä matalaan äänensävyyn..