Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Tuulilasin sulat irti lasista

Tuulilasin sulat irti lasista
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 11.1.17
 • 5
 • 5

Tuulilasin pyyhkijän sulat saattavat jäätyä kiinni lasiin todella pahasti. Olen käyttänyt menestyksellä monta talvea hyvin yksinkertaista keksintöä. Pyyhkijän sulan varren ja lasin väliin laitetaan viiden sentin mittainen riman pätkä. Tämä nostaa pyyhkijän ilmaan. Ratkaisu on parempi kuin pyyhkijöiden nostaminen kokonaan pystyyn. Tällaiset riman tai oksan pätkät voi jokainen sahata itse tai joku voisi valmistaa niitä myyntiin tai liikelahjaksi.

Idean valmiusaste
  • matti lindqvist
   matti lindqvist

   Muistelisin että samantapaisia oli -70 luvulla myynnissä. Ne oli pienet saranoidut muovitapit, jotka painettiin pyyhkijänvarteen kiinni. Ne taisivat vielä kääntyä pois kannattamasta, kun käynnisti pyyhkimet.  Monissa nykyisissä autoissa sulat menevät osittain konepellin alle poteroon, eikä niitä voisi kohottaa lirti lasista. Itse olen talvella parkissa jättänyt sulat ns.huoltoasentoon ajettuna pystyyn, jolloin lämmityslaitteen ilmanoton saa puhdistettua lumettomaksi ja jäättömäksi. Vielä kun tuon toiminnon saisi huollossa ohjelmoitua automaattisesti tapahtuvaksi aina talvella pysäköitäessä.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Tehdään silikonilla tai muulla vettä ja jäätä hylkivällä materiaalilla käsitellyt "sukat", jotka vedetään tarvittaessa pyyhkijän sulan päälle.

    • matti lindqvist
     matti lindqvist

     Takalasin sulka jäätyy myös helposti lasiin kiinni, usein vielä ajon aikanakin. Joissakin autoissa on silloin mennyt pyyhkijän moottori rikki. Honda Pilot autossa on hienosti järjestetty takapyyhkijän sulan parkki-asento lasin alareunaan, jolloin se nousee lasista irti. Sitä kutsutaan nimellä " windshield wiper lifter "

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      "Asiana tikusta" mainitsen vain, että sulkien kannatuksessa voi käyttää tulitikkujakin. Silloin ei synny suurempaa vahinkoa, kun ei kuitenkaan joskus muista ottaa pois takalasinpyyhkijän tukea liikkeelle lähdettäessä.                                                                                                                                                                                                 Tukitikku takalasissa

      • Tapani Kokko
       Tapani Kokko

       Tässä alkaakin olla keksintöjä, joiden kustannushyötysuhde on huikea, jos verrataan tulitikun (poltetun) arvoa siihen, että sulka repeytyy jäästä irrotettaessa ja joudutaan hankkimaan tilalle uusi.