Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kierrätys

Kierrätys
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 26.1.17
 • 9
 • 4

Tarjosin ideaa jo melkein kymmenen vuotta sitten Kuopion patenttiasiamiehelle (tittelistä en ole varma), mutta hän ei ymmärtänyt ollenkaan, luuli minun hakevan mallisuojaa laitteelle. Tarkoitukseni oli kuitenkin lähinnä idean suojaaminen, jonka mahdollisesti olisin myöhemmin myynyt jollekin, esim. Olville.

Idea on se, että olut- ym. tölkit voisi litistää jo ennen palautusta automaattiin, jossa ne kuitenkin litistetään. Siirtämällä koodin tölkin pohjaan, palautusautomaatti voisi sen sieltä lukea. Menköön idea ilmaiseksi Olville, paitsi jos se haluaa vapaaehtoisesti jotenkin palkita.

Litistettyjä tölkkejä mahtuisi todella paljon kassiin, jolloin palautuskerrat vähenisivät oleellisesti. Sellainen kotikäyttöön sopiva "litistin" olisi varsin yksinkertainen ja halpa valmistaa. Jos osaan, laitan luonnoksen litistimestä oheen.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Olvi Oyj, Stala
Ehdota yritykselle
  • Raimo Leppänen
   Raimo Leppänen

   Juu, kyllä litistin olisi helppo valmistaa, tuossa ideassani se litistin on vain sivujuonne. Idean päätarkoitus on, että tölkit voisi litistää jo ennen kauppaan palauttamista, siksi viivakoodi pitäisi olla pohjassa.

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Jos palautettava tölkki puristettaisiin viivakoodin yläosaan asti, luulisi sen vielä kelpaavan nykyiselle pullonpalautusautomaatille.                                                                                                                                                                      Lytistetty tölkki

    • Raimo Leppänen
     Raimo Leppänen

     Kiitos mielipiteistä. Ajatus on litistää tölkki aivan litteäksi, siten niitä mahtuu todella paljon yhteen kassiin, palautusautomaatin muutoksia en ole miettinyt.

     • Tapani Kokko
      Tapani Kokko

      Viivakoodi voisi olla sekä pohjassa että kyljessä, jolloin myös nykyiset palautusautomaatit toimivat.