Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Meluun reagoivat sähköinen katkaisin:

Meluun reagoivat sähköinen katkaisin:
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 14.2.17
  • 2
  • 1

Kuten hyvin on tiedossa, naapuruston melutaso on, tai saattaa olla ongelmana kerros, ja rivitaloissa, ja muissa vastaavissa asunto-osakeyhtiöissä. Tästä johtuenkin ehdotan sähköjärjestelmään kytkettävää, katkaisimen kaltaista laitetta, joka katkaisee virran ennalta säädettyyn minuttimäärään pohjautuen, mikäli melutaso huoneistossa nousee kohtuuttomaksi. JOS äänentaso on häiriöksi toistuvasti, pitenee sähkökatkon pituus joka kerta hieman, ja tarvittaessa laite tekee ilmoituksen hätäkeskukseen, automaattisesti tietenkin: tällöim poliisi voidaan lähettää tarkistamaan tilanteen syntyyn johtaneen kehityksen syyt, JA sitä kautta rajoittamaan meluhaittoja. Kuten tiedetään, tämä kaikki on jo mahdollista toteuttaa, jo olemassa olevalla teknologialla, tarvitaan vain riittävästi hyvää tahtoa saada rauha maahan, vaikka sitten tällä tavalla. Loput arvannettelin...

Idean valmiusaste
    • Jarkko Perälä
      Jarkko Perälä

      Kuten hyvin tiedetään, lähes mikä tahansa laite olisi hengenvaarallinen, jos ei ole kehitetty loppuun asti: tästä johtuen, ja tämän vuoksi tämä kaikki olisi huomioitava vaikkapa sitten tälläi/näin: palovaroittimen kuullessaa laite katkaisee virran kaikkialta muualta paitsi valaistuksesta, eli saunankiukaalta (JOS sähköinen), lämpöpattereista, liesi, kahvinkeitin, ylipäätään kaikki sellainen, jonka ei tiedetä osallistuvan valaistukseen, kytkeytyy pois, ettei vaan ylläpidä palotapahtumaa, vaan sensijaan kaikki kattovalaisimet sensijaa ovat päälläkytkeytyneet, jotta mahdollinen palopesäke voidaan paikallistaa, TAI vaihtoehtoisesti "aistia" se savuttomin poistumistie, mahdollisesta kytöpalokohteestaan. AVUNhuutoihin laite pystyy reagoimaan "suodattamaan" ääniaaltojen taajuuden, voimakkuuden, esiintymistiheyden, JNE suureiden yhteisvaikutuksen ns. pois-sulkeutuvat äänilähteet, ELI kansankielellä LAITE ymmärtää kuulemstaan äänestä, milloin on se oikea hätä käsillä, ja kuka/ketkä on niitä kateellisia kusipäitä, jotka haluavat jarruttaa täälläkin kehitystä, vaikka sitten sananvapautta väärinkäyttäen... SELKISKÖ...? T:J.P.