Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Turbolehtiharava

Turbolehtiharava
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 28.4.17
 • 5
 • 11

Lehtiharavan käyttö edellyttää yleensä, että sama kohta raapaistaan kaksi kertaa. Työskentelyn tehokkuus voidaan kaksinkertaistaa turbolehtiharavalla. Kiinnitetään kaksi lehtiharavaa samaan varteen päällekkäin noin kymmenen sentin päähän toisistaan. Ylempi harava asetetaan sopivasti toista alemmaksi. Nyt saadaan kaksi raapaisua yhdellä vedolla. Toinen mahdollisuus on yhdistelmäharava. Siinä on rautaharava ja lehtiharava peräkkäin.

Idean valmiusaste
Tagit
Ehdotettu yrityksille: Orthex
Ehdota yritykselle
  • Kehitystyössä voisi selvitä pitäisikö toisen haravan olla jousitettu molempien tehokkaan tuloksen turvaamiseksi.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Jousitus olisi hyvä tekniikka, joka sallisi haravan käytön varren ei  kaltevuuskulmissa. Tekemällä prototyyppi ja testaamalla sitä, tulee yleensä nopeasti esiin parantamistarpeita ja kehitysideoita. Lehtiharavaan ja sillä työskentelyyn voidaan esittää kokonaan uuden tyyppisiä ja radikaaleja ratkaisuja. Niistä olisi kuitenkin parasta keskustella suoraan asiasta kiinnostuneen yrityksen kanssa. Tämä olisi kaikkien osapuolten kannalta paras ratkaisu.

    • matti lindqvist
     matti lindqvist

     Koivujen alta haravoitaessa lehtiharavan piikkeihin sotkeutuu jatkuvasti ohuita risuja, joita joutuu käsin repimään siitä pois.  Tällaisia risuja varten voisi olla harvalla piikkijaolla oleva ensimmäinen piikkirivistö.

     • Ensimmäisen haravan päällä voisi olla irrotettava levy jossa jokatoinen piikki olisi. Levy poistettuna harava olisi harvapiikkinen.

      • Tapani Kokko
       Tapani Kokko

       Jotta uuden haravaratkaisun toimivuus ei olisi vain mielipideasia, voisi valmistaja tehdä vakioidun testialueen. Laitetaan hallin lattialle 10x10 metrin tekonurmi. Sille levitetään 10 litraa sopivaa silppua. Sama henkilö haravoi alueen uudella lehtiharavalla ja standardituotteella. Tulosta verrataan käytetyn ajan ja työn laadun perusteella. Näin voi myös verrata omia tuotteita kilpailijoihin.

       • matti lindqvist
        matti lindqvist

        Haravanvarren pituudella suhteessa käyttäjäänsä ja kulmaan maahan nähden on suuri merkitys. Tämän huomasin kun lisäsin varteen jatkopalan. https://www.avainklubi.fi/initiative/view/89687/haravanvarteen-jatkopala   Haravointi on sujunut tällä hyvin.  Mahdollisimman kevyt rakenne on myös hyvä asia, Fiskarssin solid painaa 196g   , kun taas tässä videolla oleva Ames painaa 1,36kg .  https://www.youtube.com/watch?v=w9yLiqcbVB0

        • Tapani Kokko
         Tapani Kokko

         Turbolehtiharava poikkeaa olennaisesti aikaisemmista ratkaisusta siinä, että haravan varren alapäähän on kiinnitetty jousto-ominaisuudella varustettu liitososa, jolla tavalliseen lehtiharavan päälle voidaan kiinnittää toinen haravaosa. Päällimmäinen harava voidaan tarvittaessa irrottaa, jolloin harava toimii kuten peruslehtiharava.

         • Matin kommentti johti ajatukseen haravan ja varren välisen kulman vaivattomasta säätömahdollisuudesta.

          • matti lindqvist
           matti lindqvist

           Tapanin ehdottama kahden lehtiharavan malli voitaisiin tehdä vielä sellaiseksi, että irroitettavan haravanlavan saisi käännettyä ympäri niin, että sitä voisi käyttää pihtinä haravoidulle roskalle. Näitä tosin on jo olemassa, mutta saisi siitä monikäyttöisemmän.

           • Tietämättä mitä on, ehdotan irroitettavan haravanlavan muuntamista kiinteäksi siten, että se saranoitaisiin varren tyven ympärillä pyörähtävään renkaaseen. Saranan vastapuolella renkaassa olisi lukitusvipstaaki tai muu sellainen.

            • Raimo Laakso
             Raimo Laakso

             Olisikohan haravoimistapahtuma tehostettavissa, jos haravan varressa olisi jousitaitosnivel joka haravoitaessa taipuu mutkalle ja sopivassa kohdassa oietessaan lennättää kootut lehdet pitemmälle haravan edestä, esim. avosuiseen jätesäkkiin.