Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Helikopterille turvapuhallin.

Helikopterille turvapuhallin.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 22.5.17
  • 4
  • 2

Helikopterilentäjät kertovat medialle kuvaus-helikopterilennokkien aiheuttamista vaarallisista kohtaamistilanteista. Olisiko aiheellista kehittää helikopterien käyttöön lennokkia etäännyttävää omalla moottorilla toimivaa puhallinta, jonka painesuihkun lentäjä voisi uhkatilanteessa suunnata kohti lennokkia, joka puhaltuisi kauemmaksi ilmassa pysyen. Laite olisi kiinnitettävä helikopteriin jotenkin siten että suutinputki puhaltaisi yhtä voimakkaasti vastakkaisiin suuntiin yhtä aikaa siksi, ettei se vaikuttaisi helikopterin lentoon.

Idean valmiusaste