Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Ruokojen uittolaite

Ruokojen uittolaite
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 28.6.17
 • 4
 • 2

Nyt kun vanhojen ruokojen käsittely on tullut puheeksi, on syytä todetta, että tarvitaan ruokojen uittolaite. Etenkin poukamissa kaikki ruo´ot eivät ajaudu rantaan, vaan jäävät kellumaan veteen rannan läheisyyteen. Otetaan laudanpätkä, jonka toiseen päähän kiinnitetään ohut ja pitkä köysi. Laudan toiseen päähän laitetaan alaspäin suuntautuva kaareva koukku. Laite heitetään kelluvien ruokojen sekaan ja vedetään ruokoja rantaan. Laite on helppo tehdä itse tai sitten niitä voisi olla myynnissä.

Idean valmiusaste
  • matti lindqvist
   matti lindqvist

   Minä taas olen tehnyt ruokolauttojen maihin vetoa varten jättiläismäisen haravan, joka n, 1m levyinen ja siinä on 6kpl M10 kierretangosta tehtyä 30cm pitkää piikkiä. Puinen varsi lienee nelisen metriä pitkä. Sen voi tukea olkapäätä vasten, kun vetää roskia rannalle. tai sitten soutuveneellä vetäen. Sillä saa lisäksi rakkolevääkin vedettyä maihin. Joku valmistaja voisi perehtyä rantojenhoitovälineiden valmistukseen, ettei jokaisen tarvitse niitä itse laitella. 

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Tapanin esittämän laitteen voisi toteuttaa myös niin, että kelluttajan toisessa päässä olisi reikä köydelle ja toisessa päässä  kohti köysireikää hivenen kallistettu reikä metallitangolle joka kaltevuutensa vuoksi voi olla suora. Pyöreän tangon toiseen päähän sahattaisiin keskelle halkio, jonka sivut taivutettaisiin kahta puolta T-muotoiseksi tangon kannaksi ja tanko naputettaisiin reikään. Tangon tässä kiinnitystavassa kelluttaja voisi olla mieluummin kakkosnelosta.  Tankoa vain yhtäälle taivutettaessa homma helpottuu jos aiotun taitteen kohdalta tankoa sahattaisiin poikittain, mutta vain vähän ja että sahausura jäisi taitoksen ulkosivulle.