Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kakkulapioon kuomu

Kakkulapioon kuomu
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 1.7.17
 • 4
 • 2

Kesä on täynnä kesäjuhlia ja kakkuja:  häät  ja hääkakku lienee tunnetuin yhdistelmä. Oletteko huomanneet, että kakkupalan kuljettaminen ja kippaaminen lautaselle tuntuu olevan aina yhtä vaikeaa. Kovankin "kakkuhampaan" omaavalla ja paljon kakkuja syöneellä on asian kanssa aivan yhtä suuria probleemia kuin aloittelijoilla. Eli miten hoitaa kakkupalan kuljetus tyylikkäästi ilman murusenkaan tai jopa koko palan tipahtamista. Näin: kakkulapion yllä on kuomu eli vähän samaan tyyliin kuin peräkärryn, suksiboksin kuomu. Kakkulapion kuomun saisi täysin ylös lapion varressa olevaa nappia painamalla ja silloin kuomu ei pyöri tiellä jos sitä ei haluaisi käyttää. Mutta heti kun palan kuljetus vähääkään arveluttaisi painaisi vain napista ja kuomu laskeutuisi kakkupalan katoksi ja  kakkupalan saisi kiikutettua turvallisesti lautaselle, jossa kuomun voisi taas avata. Tämä kuomullinen kakkulapio olisi  loistokeksintö etenkin  lapsille ja vanhuksille , kun motoriikka ei taivu ihan kaikkeen.

Idean valmiusaste
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Tässä on sama ongelma kuin kuomuttomassa talikossa. Nostovaiheessa osa tavarasta voi kiusallisesti tipahtaa. Esimerkinä hääpari joka leikkaa kakunpalan ja se kaikkien katseiden alla tipahtaa pyörien lattialle. Huono symbolinen alku hienolle taipaleelle. Itsekin paljon kakkua syöneenä kaipaisin parempaa otinta.

   Tilanteen korjaisi kuomullinen kakkukauha. Saksimallinen, kuten grillipihdeissä oleva, kakkuotin pelastaa tilanteen. Alaosa on kakkukauhasta on perinteinen. Yläosan kansi saadaan laskeutumaan saksimallissa alas saksien varsia yhteen painamalla. Keskellä kauhan vartta on samanlainen nivel kuin saksissa.  Sormet työnnetään samanlaisiin reikiin kuin on saksissa. Käyttö onnistuu vakaasti tällöin myös lapsilta ja vanhuksilta. Tämä olisi oiva tuote Stalalle itsenäisyyden 100-vuotis juhliin.

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Suunnilleen kakun kokoinen, ehkä vähän suurempi ohut pyöreä levy joka olisi pikarin tapaan keskijalallaan seisova. Levyn etäisyys pöydän pinnasta ja astiat joille kakunpalat asetetaan olisivat yhteensopivat siten, että levyn reunan alle työnnetty astian reuna tarjoaisi turvallisen tilanteen kakunpalan siirrolle suoraan astialle. Kakkulevy voisi olla asetettuna riittävän laajalle pyöreälle tarjottimelle jota kääntämällä leikattava kakun osa asettuisi kohti pöydän reunaa. Kesäiseen ulkokäyttöön voisi kehittää täydellisen muovisen esineistön.