Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu
 • Etusivu
 • Ideat
 • Ovijarru ulko- ja sisäovelle oven auki pysymiseen

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Ovijarru ulko- ja sisäovelle oven auki pysymiseen

Ovijarru ulko- ja sisäovelle oven auki pysymiseen
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 2.7.17
 • 4
 • 4

Tuulisella säällä parvekkeen ulko-ovi pysyy kyllä auki, jos se on hakasessa.  Aina tuota hakastakaan ei ole, eikä oikein haluaisi ruveta porailemaan, joten siinä on kaksi "oikukkaan oven" ongelmaa. Äkillisissä tuulenpuuskissa sisäovi /ulkovi heilahtaa eteen- tai taaksepäin riippuen siitä, miten oven alla olevan jarrupalan tai sandaalin on asettanut. Ovenkahvan ja  parvekkeen kaiteen välille viritetyt nuorasysteemit hytkyvät myös kovemmassa tuulessa, joten ei hyvä.  Jokin näppärämpi vempain tähän olisi kiva saada eli ko. ovien pysymiseeen stabiilisti  auki, jolloin kämppään virtaisi viileämpää. Jospa oven alle saisi asetettua jonkin  pienen teräsvempaimen joka lukitsisi oven paikoilleen eikä mitään oven heilumista tapahtuisi. Ko, teräsvempain voisi olla päällystetty vaikka jollain pehmikkeillä, jotten oven alapinta ei turmeltuisi. Tämä olisi myös tosi hotti juttu muuttajille ja muuttofirmoille, jolloin joudutaan ramppaaman jatkuvasti vaikka kuinka monen oven läpi ja aina jokin ovi menee kiinni - avaimet ovat jollakin muulla henkilöllä, joten siinähän ollaan. 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala
Ehdota yritykselle
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Oveen kiinnitettäviä aukipitolaitteita löytyy tuhansittain eri versioita. Ongelma on se, että laite pitää ruuvata oveen pysyvästi. Ilman ruuveja laitteet olisivat parhaimpia. Yleisin on harmaa kumiluiska oven alla. Muuttofirmat käyttävät laudanpalaa tai ilmastointiteippiä. Niillä ei tee mitään tavallinen asuja.

   Siirrettävä kiinnipitolaite olisi noin 10-15 kg painoinen kahvakuula oven päässä. Siitä pitäisi kehittää V-haarukan muotoinen pehmustettu osa, joka tukee eri paksuisia ovia ja painona noin 10kg siirrettävä paino, jossa olisi vielä kahva noin 50cm korkeudessa jolloin sitä voisi helposti siirtää eri paikkaan, vähän kuin kahvakuulaa. Valmistaja voisi olla betonituotteita tekevä yritys. Betoni saisi olla värjättyä jolloin se olisi myös visuaalisesti tyylikäs. Voisi sisältää esim kukkapurkin.

    

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Yksi väline voisi olla parvekkeen avoimen oviaukon ulko- ja sisäpuolille ulottuva tanko, jonka kummankin päädyn sivulla  samalla puolella olisi alaspäin suuntautuva riittävän pitkä kouru, jotka käytössä laskeutuisivat ovien päälle, näin pitäen avoimet ovet yhdensuuntaisina ja heilumattomina. Tanko olisi keskikohdaltaan kouruja alempana paikoilleen noston onnistumiseksi. Kookas vekotin kotioloihin.

    • Seppo Vilhonen
     Seppo Vilhonen

     WP_20170705_001.jpg

     Ohessa 12 kg kahvakuulaan tehty kiinnipitolaite eri paksuisille oville. Estää oven sulkeutumisen ja avautumisen.

     Paikka voidaan asettaa portaattomasti. Rakenne voisi olla yksinkertaisempi, esim haarukan muotoinen tiiliskivi.

     • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Aikana, jolloin nahkasaappaita käytettiin runsaasti saappaan jalasta vetoon käytettiin yleisesti apuvälinettä, jonka uusi tuleminen auttamaan vanhenevan väestön kengänpoistoa onnistuisi kahvakuulaan asetettavaa oven kiinnipitolaitetta muokkaamalla. Saataisiin väline joka toimisi kahdessa toisistaan poikkeavassa käyttötarkoituksessa pätevästi.