Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kylmälaukku pakastimen sulatukseen

Kylmälaukku pakastimen sulatukseen
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 14.8.17
 • 3
 • 2

Pakastimen sulatuksen ajaksi sen sisältöä varten tarvitaan tilava kylmälaukku. Sellaisen voisi kehitellä suurimmasta styrox-kalalaatikosta, jossa olisi käytetty hieman tiiviimpää ja kovempaa muovilaatua. Pohjassa olisi pienet pyörät, jolloin laatikkoa voisi muuna aikana käyttää sängynaluslaatikkona tavaroiden säilytykseen.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Orthex
Ehdota yritykselle
  • Eeva A Voutilainen
   Eeva A Voutilainen

   Todella hyvä ehdotus, etenkin ne pyörät sinne alle. Mutta yksi tollainen laatikko sopii vain pienen määrän sälytykseen. Jos niitä tarvii hankkia monta, tulee turhan kalliiksi.Minä en ainakaan ruokatavaroiden laatikoissa mielellään säilyttäisi moniakaan tavaroita, vain kuivaa ja pölyyntymätöntä.

   Itse olen ratkonut ongelman usealla eri tavalla, mm. 2-3 pahvilaatikkoa päällekkäin joiden väissä sanomalehteä ja kunnolla pakastetut kylmäkallet pohjalle ja olen pakasteen kylmentänyt -25°:ksi, jolloin pakasteet eivät ehdi sulaa pakasteen sulatuksen aikana. Sulatan pakasteen kerrallaan, jolloin pikkupakasteisiin ja isoihin kylmälaukkuihin voin sijoittaa siksi aikaa pakasteet, ellei ne mahdu siihen pahvilaattikkosysteemiini.

   On kaikista edullisin ratkaisu, koska pahvilaatikot saa yleensä ilmaiseksi. Vaatii tietty hieman töitä hankkia sisäkkäin sopivat laatikot. Laatikot voi sitten käyttämisen jälkeen litistää, jolloin ne ei vie tilaa ja ne voi käyttää aina uudelleen ja sanomalehteä tilaaville tulee paperiakin runsaasti.

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Kalalaatikoiden sisätilavuus on 40L  ja jos kansi muotoillaan koveraksi, siitä tulee lisää tilaa. Kansiosa voisi olla malliltaan sellainenkin, että se liukuisi koko alaosan ympärillä, jolloin sisätila olisi kaksinkertainen. Kylmälaatikko voisi olla myös ilmalla täytettävä, jolloin siitä saisi reilun kokoisen edullisesti ja se menisi pieneen tilaan asiakkaalle lähetettäessä ja säilytyksessä. Ilmatila toimisi varmaankin riittävässä määrin eristeenä lyhytaikaisessa käytössä. Asiaa voisi kokeilla pienellä lasten uima-altaalla, mutta siinä tarvittaisiin tietysti lisänä ilmatäytteinen pohja sekä kansi.                                Suurikokoinen puhallettava kylmälaukku