Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Ylimääräinen poljin automaattivaihteeseen

Ylimääräinen poljin automaattivaihteeseen
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 23.8.17
  • 2
  • 1

Jos on aina ajanut autoa käsivaihteella, on tiettyjä ongelmia siirtyä automaattivaihteeseen. Koska automaattivaihteisessa autossa on vain kaksi poljinta, kaasu ja jarru, ei vasemmalle jalalle ole käyttöä. Riskinä on, että painaa vahingossa vasemmalla jalalla jarrua väärässä kohdassa. Uuteen automaattivaihdeautoon voitaisiin asentaa ”kytkinpoljin”. Sitä voisi vapaasti painaa vanhasta tottumuksesta ilman haittaa. Poljin olisi pinta-asennettu, sitä ei olisi kytketty moottoriin ja se poistettaisiin kun kuljettaja olisi tottunut automaatilla ajamiseen.

Idean valmiusaste
    • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Asiassa auttanee oikean jalan ajojalkineesta poikkeavan rentouttavan jalkineen, esim. perinteisen suomalaisen aamu/kotitossun käyttö vasemmassa jalassa, ajon aikana automaattivaihteiseen totutellessa.