Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Vanhuus on

Vanhuus on
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 25.8.17
 • 5
 • 3

Kaipaisin aika ajoin nilkkarengasta, jonka voisi "pukea ylleen" polven kohdalla tuolilla istuessani ja sitten antaa sen tipahtaa nilkkaan niin, että voin pitää renkaasta otetta ja nostaa huonomman jalkani toisen jalan päälle poikittain muistuttamaan ns. risti-istunta asentoa. Silloin olisi sukan pukeminen helpompaa ja olisi mahdollisuus jumpata vielä venytellen. Farkkujen kanssa puntista kiinniotto auttaa, mutta kun farkkuja ei ole....

Vaan kaikenlainen voimistelu pysyköön kunniassaan.

Idean valmiusaste
Tagit
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Hyvä kuvaus ongelmasta. Ensiksi tulee mieleen voimistelurengas joka sopisi siihen tehtävään. Rengaan tulisi olla riittävän suuri ja sitten jonkinlainen puristusmekanismi kahvalla, jolla jalan voisi lukita ja nostaa toisen jalan päälle. Nämä ovat niitä käytännön ongelmia joihin ei ole olemassa mitään apuvälineitä. Sukan ja kengän saaminen jalkaan on satojen tuhansien vanhojen ihmisten käytännön hankaluus jota nuoret ja apuvälineiden suunnittelijat eivät tajua.

   Mieleen tulee varrellinen puristin jolla tartutaan nilkkaan ja nostetaan jalka ylös. Samanlainen kun käytetään roskien poimimiseen mutta järeämpi ja vahvempi. Sama ominaisuus voisi olla pitkävartisessa kenkälusikassa, eli nilkan nosto.

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Sukan reunaa voi myös kiertää ennalta rullalle renkaaksi josta varpaat työnnetään. Kahdella pitkävartisella kenkälusikalla joissa on koukut kapeassa päässä voidaan vetää sukkaa pidemmälle jalkaan. Myös yhdellä kenkälusikalla selviää, mutta vaikeammin. Kannattaa heti varmistaa sukan ja jalan ollessa lattialla että sukka lähtee nousemaan jalkaan oikein päin.

    • Pirkko Pihkala
     Pirkko Pihkala

     Sukkaparien hakasissa on joku nipsamekanismi??? Tarvinnee kokeilla tuota Raimon ideaa. On se vaan kumma kun vielä muutama vuosi sitten sai spagaatinkin onnistumaan. Kehitellään eteenpäin.