Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Polkupyörän kaksilenkkilukko.

Polkupyörän kaksilenkkilukko.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 13.9.17
 • 3
 • 3

Media julkaisi kuvan telineeseen lukitusta polkupyörän etupyörästä, muu osa polkupyörästä oli viety. Lukko jossa lukottoman lenkin kavennetussa avoimessa päässä terästangon päissä olisi laajat reiät joista lukollisen lenkin lukkosuora pujotettaisiin ennen lukitsemista olisi mahdollistanut lukinnan etupyörän kautta telineestä pyörän runkoon. Lukollinen lenkki olisi lukotonta pidempi niin, että kun lukko ei olisi käytössä lukoton lenkki olisi ripustettuna lukkosuoraan lukollisessa lenkissä. Kotimainen valmistaja voisi valmistaa olemassa oleviin lukkoihin sopivia lukottomia lenkkejä ellei ideaa ole suojattu. 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala
Ehdota yritykselle
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Hyvä idea. Arvokkaita pyöriä viedään lukitusta telineestä ja pelkkä etupyörä jää. Tuttu näky täällä kaupungin pyöräasemilla. Enää ei viitsi edes ostaa hyvää uutta pyörää kun se heti varastetaan. Tuo idea vaatisi vielä selventävän kuvan niin toteutuksen mieltäminen olisi kaikilla lukijoilla samanlainen.

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Vinkki selventävästä kuvasta ajattelutti miten kuvaisi, mikä johti toteamaan että homma helpottuisi kuvattomaksi jos ideaa yksinkertaistaisi: Kaksi kaupasta saatavaa lenkkilukkoa peräkkäin kaarevat pohjat vastatusten niin että niitä yhdistäisi kaksireikäinen vanttera yhdyskappale jonka reikiin lenkit olisi pujotettu. Yhdyskappale olisi uutta. Näin muodostuneen "kolmen koplan" kummassakin päässä olisi lukkosuora.

    • Seppo Vilhonen
     Seppo Vilhonen

     Hyvä, selkeni jo paljon.  Miten olisi  2-metrinen vaijerin pätkä tai ketju, joka kiertäisi polkupyörän etupyörän, rungon ja ulkopuolisen kiinteän telineen?

     Aikoinani laitoin niksipirkkaan ehdotuksen että polkupyörän takapyörään kiinnitettäisiin lukolla 15 kg:n kahvakuula. Ei ole nähty voroa, joka vohkii polkupyörän jossa on kahvakuula kiinni  takapyörän vanteen ympärillä. Herätti kovasti hilpeyttä.