Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kahvallinen tarjotin

Kahvallinen tarjotin
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 10.10.17
 • 4
 • 10

Miksei tarjottimissa ole yhden kahvan versioita. Yksikahvaisessa tarjottimessa jäisi toinen käsi vapaaksi esim oven aukaisuun tai muuhun toimintaan tarjotinta siirrettäessä. Muurauskauhan mallinen tarjotin olisi kätevä. 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Stala, Orthex
Ehdota yritykselle
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Ravitsemusliikkeen pitäisi ottaa kassalla panttimaksu jotta asiakas ei tulisi anastaneeksi tarjotinta vaan veisi sen omanaan.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Kahva voisi olla leveä, jotta tarjotin ei keikahtaisi poikkisuuntaan. Kokeilemalla löytyy sopiva muoto.

    • Seppo Vilhonen
     Seppo Vilhonen

     Totta, leveämpi kahva tukevoittaisi otetta. Soikea poikkileikkauksen muoto voisi olla paras, joko vaakasuoraan tai pystysuoraan. Se olisi hyvä myös muurauskauhan varressa kun raskasta laastia käsitellään koko päivän. 

     Tarjotin voisi olla laastikauhaa hieman suurempi ja vähän saisi olla reunustakin. Hyvin muotoiltu kahva ja reunukset estäisivät kantamusten tipahtamisen. Esimerkiksi maitolasi pitää kantaa aika tasaisesti yhdellä kädellä, ettei se tipahda.

     Jossain keskustelupalstalla näin laudasta tehdyn tarjottimen johon oli puusta tehty aika paksu kahva toiseen päähän. Käyttäjä sanoi tehneensä niitä eri kokoisia ja olevan tyytyväinen niiden muotoiluun ja käyttävänsä niitä koko ajan.

     • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Tarjotin, jossa muotoillut reunat ja takareuna  jonka keskikohdilta kaksi lähekkäistä vaakasuoraa saranatappia suuntautuisi taaksepäin. Tappeihin olisi kiinnitetty kaksiasentoisen kantokahvan puolikkaat, jotka levittyneinä kumpikin puolelleen littana-asentoon mahdollistaisivat tarjottimien päällekkäisen säilytyksen ravitsemusliikkeissä. Asiakas ottaisi tarjottimen pinosta ja kääntäisi kahvan puolikkaat pystyyn ryhtiasentoon.

      • Seppo Vilhonen
       Seppo Vilhonen

       Studio_20171012_145934.jpg

       Tarjotin voisi olla myös jauhokauhan muotoinen, niin muki pysyisi hyvin pystyssä laitaa vasten. Tarjotinta voisi käyttää esim yleisötilaisuuksissa missä kaikilla ei ole pöytätilaa.  Samoin autossa tarjotin olisi hyvä murujen kerääjä jos siellä sattuisi syömään eväitään.

        

       • Seppo Vilhonen
        Seppo Vilhonen

        Stalalla on jo valmiina tuotteena apuallas, jossa mitat ovat myös tarjottimelle sopivat. Saataisiin altaalle lisäkäyttöä.

        Apuallasta voisi käyttää myös yhden käden tarjottimena, jos sen toiseen päähän kiinnitettäisiin pystymallinen kahva.

        Ote olisi tukeva ja reunat tukisivat kannettavia ruokatarvikkeita.  

        http://www.stala.fi/Tuotteet/apuallas-silent-3-96/

        • Raimo Laakso
         Raimo Laakso

         STALA- apualtaan pystykahva voisi olla kaksiosainen esim. niin, että kahvan apualtaan ulkopuolinen osa lepäisi altaan päädyn ulkoisella pystypinnalla, osassa olevaan vaakauraan sopisi altaan reunus ja vaakauran yläpuolisen pystykahvan oteosan altaanpuoleisen pinnan reunoissa olisi johteet joissa lukitusliuska liikkuisi alas ja sitten pitkin altaan päädyn sisäpuolista pintaa lukiten kahvan käyttöpaikalleen. Lukitusliuskan ollessa yläasennossa kahva voidaan asettaa ja poistaa. Kahden toisistaan irrotettavan kappaleen muodostama kahva täyttäisi pestävyys vaatimukset. 

         • Seppo Vilhonen
          Seppo Vilhonen

          Kahva voisi tosiaan olla irrallinen tai kääntyvä niin alkuperäinen käyttötarkoitus ei menisi hukkaan.

          Yksi vaihtoehto voisi olla kokonaan ilman kahvaa. Nykyisellään siitä pystyy nostamaan ihan reunasta myös yhdellä kädellä. Allas on nykyisellään vielä pinottava eikä vie tilaa paljoa kun useampi astia on päällekkäin. Eli siltäkin osin täyttää tarjottimen ominaisuudet.

          Apuallas on kätevä tarjotin myös autossa kun syö eväitä tai hampurilaisaterian. Murut ja ketsuppipussit tahtovat yleensä tippua lattialle ja mukit kaatua polville.

          • Seppo Vilhonen
           Seppo Vilhonen

           Tarjotin kaipaa vielä koukut, joilla sen saa ripustettua aidan reunaan tai autossa niskatuen ympärille.

           • Jukka Matikainen
            Jukka Matikainen

            suositan maaliämpärin kahvaa