Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Osa-aika käyttöinen polkupyöräteline.

Osa-aika käyttöinen polkupyöräteline.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 9.11.17
 • 3
 • 4

Liiketalojen edessä ja muuallakin oleviin pyörätelineisiin jää yöksi ja pitkäksikin aikaa lukittuja pyöriä. Onko mieltä kiinteässä pyörätelineessä jonka lenkit olisivat avattavia ja suljettavia? Aamulla liikeajan alkaessa ilmoitettuun aikaan lenkit suljettaisiin valvotusti ja illalla avattaisiin määräaikana. Telineen käyttöaika olisi selkeästi ilmoitettu varoituksin siitä että telineessä pyörä jää lukitsemattomaksi käyttöajan jälkeen. Esitetty teline toisi turvallisuutta paikkoihin joihin telinettä ei tekstin alussa mainitusta syystä ei ole asetettu. 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Stala
Ehdota yritykselle
  • Tapani Kokko
   Tapani Kokko

   Rinnakkain olevien pyörien läpi työnnettäisiin pitkä vahvasti lukittava tanko, joka kulkisi rungon läpi keskiön yläpuolelta.

   • Eeva A Voutilainen
    Eeva A Voutilainen

    Eli tämä tarkoittaisi, jos oikein ymmärsin, ettei telineeseen voi laittaa pyörää, jos menee vain asioimaan muutakasi hetkeksi tai tunniksi.  Miin pyörät silloin laitettaisiin, vai olisiko sitten telineet myös lyhytaikaiseen pysäöintiin???

    • Raimo Laakso
     Raimo Laakso

     Idean lähtökohtana on pyöräteline, johon pyörän voisi lukita ja pitää lukittuna ja vapauttaa telinettä paikalla pitävän tahon paikalle asettaman ilmoitustekstin esittämänä kahden kellonajan välisenä aikana. Kun telineen lukitusaika päättyy teline avautuisi siihen lukittujen pyörien lukituksesta siten että pyörät jäisivät kiinteään lukitsemattomiksi, niiden omien kiinnitysvälineiden pysyessä paikoillaan. Telineen tekniikka on toistaiseksi avoin kysymys.  Tapanin idean mukaisesti käytettävä teline voisi sopia työmatkapyöräilijöiden pyörien päivä varmistukseen. 

     • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Teline olisi helpompi toteuttaa jos siihen asetettavat pyörät seisoisivat omien seisontatukiensa varassa, saaden telineestä vain lukitusmahdollisuuden. Kolikkomaksullinen pyöränpysäköintikin saattaisi sopia kuvioon.