Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Jäteastiasta muokattu puunsiirtoastia

Jäteastiasta muokattu puunsiirtoastia
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 26.11.17
 • 7
 • 5

120-litran jäteastiasta näkyy olevan muokattuja versioita polttopuiden siirtoon. Jotkut ovat leikanneet jäteastian koko etuosan pois. Sisälle on ladottu polttopuut ja jäteastiassa ne on vedetty sisälle. Nyt puuttuu taho joka tekisi valmiita jäteastiasta muotoiltuja puunsiirtoastioita. Jäteastia maksaa noin 50e. Siitä voisi muotoilla etuosasta pois U-muotoisen palan, jotta puut saadaan helposti ladottua astiaan. Mahdollisesti reikiä voitaisiin lisätä ilmanvaihdon parantamiseksi.  Alaosa astiasta keräisi roskat. Jäteastiassa on valmiina tukevat 20 cm:n kumipyörät ja vahva kahva, josta puukuorman saa vedettyä kätevästi sisälle. Kansi voitaisiin säilyttää, niin puuastia voisi olla myös ulkona. 120-litran tai 240-litran  jäteastiaan mahtuu paljon polttopuita.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala, Orthex
Ehdota yritykselle
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Voisivatko klapikauppiaat kehittää yrityskohtaisia astianmuuntopalveluja, joissa klapien toimituksen yhteydessä klapien tuoja esittelisi aukkomalleja ja toteuttaisi aukon omilla välineillään astiaan, joka olisi asiakkaalla ennalta hankittuna. Jos klapikauppias toimittaisi astian asiakas maksaisi sen ennen aukon tekoa.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Tällainen aukollinen jäteastia sopisi puutarhassa turvesäkkien ja vastaavien kuljettamiseen.

    • Seppo Vilhonen
     Seppo Vilhonen

     Vielä edullisempi olisi valmistaa jäteastian muotoinen ja kokoinen neliömäinen saavi/kehikko. Kehikolla olisi oma pieni katto, jolloin se toimisi ulkona minipuuvajana. Näitä minipuuvajoja voisi sitten kuljetella yksi kerrallaan kulmakärryillä tulipaikan viereen. Saavin pohja olisi muotoiltu kulmakärryn nostoa varten kuten irtolava trukkia varten. Kehikko olisi sen verran kapea, jotta se mahtuisi normaali ovesta sisälle. Kulmakärryillä voisi vetää aika ison saavin kynnyksen yli. Klapien toimittajat toisivat valmiiksi pakatut saavit pihaan ja saisivat tyhjät saavit palautuksena.

     Saavia voisi käyttää myös muunlaisen irtotavaran kuljetukseen ja säilytykseen, esimerkiksi mullan tai turpeen.

     • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Osoitteessa  prh.fi  luettava "Hyödyllisyysmallilehti 5-2018" sisältää aineistossaan kaksikin kätevää apuvälinekeksintöä, jotka on tarkoitettu kirveellä klapeja pilkkovan käyttöön. 

      • Seppo Vilhonen
       Seppo Vilhonen

       Mielenkiintoista. Kaksi samaan tarkoitukseen kehitettyä apuvälinettä julkaistu melkein samaan aikaa. Ovat melkein identtiset vaikka erojakin löytyy, mm säädöissä. Uutuusarvo ei ole kauhean suuri mutta ovat ilmeisen käteviä. Tuo rengasrakenne on jo aika yleinen monessa virityksessä, joissa on vielä lisänä kiinteä terä alhaalla ja moskalla lyödään puun yläpäähän.

       Vanha auton rengas taitaa olla aika monessa paikassa tuttu pölkyn päällä, kun  klapeja pilkotaan perinteisesti kirveellä. Hyvä että ikiaikaiseen toimintaan löytyy vielä uusia näkökulmia eikä läheskään kaikkea menetelmiä ole edes klapien halkaisuun keksitty.