Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Sokeriton mausteinen joulujuoma

Sokeriton mausteinen joulujuoma
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 9.12.17
  • 3
  • 1

Olen kyllästynyt keinomakeutusaineilla rikastettuihin "sokerittomiin" glögeihin, joiden maku on epäaito ja ylimakea.   Myös osa mustaherukkamehuista on makeutettu niin oudonmakuisiksi, että jätän ne kaupan hyllyyn. Jokainen kai osaa lisätä oman tarpeensa mukaan makeutusta juomiin, oli se sitten sokeria, hunajaa tai jotain  muuta makeuttavaa.

Toki tietysti voi pohtia, miksi pitäisi myydä maustettua sokeroimatonta joulujuomaa, jota voisi periaatteessa valmistaa itsetehdystä tai kylmäpuristetusta herukkamehusta ja maustepussista. Ainakin tällaisessa juomassa mausteiden tasapaino on hyvä. Kotitekoisesta tulee helposti laimeaa tai liian mausteista.

 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Olvi Oyj, Orthex
Ehdota yritykselle
    • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Käytössä oleviin kierrekorkillisiin pulloihin voisi kehittää korkin, jonka sisällä olisivat alaspäin suunnatut kierteet koeputken tyylisen lisäainesäiliön kiinnittämiseksi. Lisäainesäiliön koko vaikuttaisi pulloon täytettävän mehun määrään. Kun pullon korkki avattaisiin ensimmäisen kerran lisäainesäiliö irrotettaisiin korkista eikä sitä enää laitettaisi pulloon. Lisäainesäiliön kiinnitys sallisi sekä kuivan että kostean sisällön. Säiliöllinen korkki saattaisi soveltua pientuottajille käsityömuotoiseen pullottamiseen.  Pullon tavallinen korkki sopisi jos lisäainesäiliöllä olisi oma korkki, jonka lierit ulottuisivat pullon suun ja korkin väliin pitämässä säiliötä paikoillaan. Pullosta poistettuna sillä olisi oma korkki säilytystä auttamassa.