Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Klapikoneen lisäterät

Klapikoneen lisäterät
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 28.12.17
 • 4
 • 3

Viillot tuohessa parantaisivat klapin syttymistä ja edistäisivät kuivumista. Klapikoneessa voisi olla pieniä kynsimäisiä teriä alhaalla, ennen varsinaista halkaisuterää. Halkaisun yhteydessä ne viiltelisivät erityisesti paksumman koivupöllin kuorta. Terät voisivat olla erillisessä irroitettavassa lisäosassa, joka kiinnitetään halkaisuterään.  

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala
Ehdota yritykselle
  • Tapani Kokko
   Tapani Kokko

   Tuohi on erinomaista sytykettä. Terät voisivat irrottaa osan kuorta kokonaan käytettäväksi sytykkeenä. Klapikauppiaat voisvat muutenkin myydä koivun tuohta sytykkeeksi pahvilaatikoittain. Se on aito luonnontuote. 

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Median tietojen mukaan maailman vaurastuvien keskiluokkien jäsenet ryntäävät tukka suorana Suomeen turisteina. Voitaisiinko tuohen keräilyä tehostaa materiaalin takaamiseksi tuohiartesaanien tuotteille, kuten tuohikonteille, tuohivirsuille ja jne.. Turistit löytäisivät ainutkertaisia matkamuistoja.

    • Seppo Vilhonen
     Seppo Vilhonen

     Kerralla 16-palaseen halkaiseva klapikone. Tuohon voisi lisätä vielä kuoren irroittajan.

     https://youtu.be/aQWhmv2y3_c