Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Auton lämpökiuas.

Auton lämpökiuas.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 12.1.18
  • 2
  • 0

Kylmän auton lämmittämisen apulaitteeksi voisi kehittää etukäteen verkkovirralla lämmitettävän, autoon kannettavan  lämpökiukaan, jonka lämpökansi avattaisiin autossa niin että kuuma, kuiva ilma nousisi. Nopea lämpö auton sisätiloissa auttaisi ikkunoiden jään poistossa. Laitteen rakenne voisi olla sellainen, että sitä lämmitettäessä "kivitila" olisi ylhäällä ja sähkövastukset alhaalla. Laitteen kehittäjä päättäisi mitä ainetta ja minkä muotoista lämpöä varaava aines "kivitilassa" olisi. Kun laitteen sähköpistoke olisi poistettu rasiasta niin laite käännettäisiin kuljetus ja käyttöasentoonsa "kivitila" alimmaiseksi. Autossa laite voisi olla matkustajan jalkatilassa lämmönpoistonsa ajan. Laitteen kehittely saattaisi sopia kiuasvalmistajalle. Laitteen kuoren kyky pitää lämpö sisäpuolellaan on ensiarvoinen asia.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala
Ehdota yritykselle