Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kierrätys helpommaksi

Kierrätys helpommaksi
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 15.1.18
 • 16
 • 5

Yritän lajitella kotitalousjätteen huolellisesti. Koko ajan tulee eteen kysymys; mihin jäteastiaan tämä tai tuo kuuluu. Olen hakenut apuja netistä, mutta törmännyt vanhentuneeseen tai ristiriitaiseen tietoon. Kavereilla on erilaisia mielipiteitä ja joskus on pakko luovuttaa ja paiskata sekajätteeseen. Ehdotan, että elintarviketuotteiden ja muiden kotitaloustuotteiden pakkaajille asetetaan velvollisuus tai ainakin suositus merkitä pakkaukseen sen kierrätysohje. Minusta ja varmasti monesta muustakin tulisi iloinen lajittelija , sillä nyt ollaan pakkopullan puolella.

Idean valmiusaste
  • Eeva A Voutilainen
   Eeva A Voutilainen

   Tuo on todella hyvä idea mutta, lajitteluohjeet pitäisi ainakin 5-vuotta pysyä samoina ja ne pitäisi olla pakolisina myös kierratysastioissa, roskakahuoneissa ja ne pitäisi saada vielä ihmisten päähänkin, joka taitaa ollakuitenkin se vaiken asia.

   Taloyhtiöitä, etenkin vuokrataloyhtiöitä, joissa vuokralaiset vaihtuu vähän väliä, pitäisi velvoittaa opastamaan aina uudet vuokralaiset, niin kotomaiset, kuin maahanmuutajatkin oikeaan kierrätykseen.

   • Tarja Perkiökangas
    Tarja Perkiökangas

    Ideani pointti on siinä, että ihmisten ei tarvitse muistaa tai opetella ulkoa lajitteluohjeita, vaan pakkauksen valmistaja ja viime kädessä pakkaaja vastaa siitä, että ohje on kulloinkin voimassa oleva. Tietysti talon roskiksessa pitää olla astiat, joissa on yleisohje, kuten pahvi, biojäte, lasi, metalli jne. Pakkauksessa pitäisi olla ohje mihin astiaan kukin kuuluu. Sain kerran ohjeen jogurttipurkin kannesta : kun rutistaa sitä ja se jää ryttyyn, on se metallijätettä. Mutta jos se oikenee, on se muovia vaikka olisi metallinen värinen. Tässä esimerkissä kannessa voisi olla vaikka teksti : muovijäte tai metallijätettä. Ei tarvisi rutistella tms. Aina menisi oikeaan paikkaan.

    • Raimo Laakso
     Raimo Laakso

     Avainlippu tuotteet vaikuttavat sopivilta ensi askelten ottajilta Tarjan ehdottamassa merkintä asiassa.

     • Suvi-Päivi Kortesluoma
      Suvi-Päivi Kortesluoma

      Myös lajitteluohjeet vähän vaihtelevat paikkakunnittain, tämä hankaloittaa tällaista merkintää.

      • Tarja Perkiökangas
       Tarja Perkiökangas

       Tänään huomasin, että Valio on edelläkävijä! Heidän Arki ruokakermapakkauksessa on loistava kierrätysohje. Ilman sitä ohjetta olisin toiminut väärin. Ohjeessa ohjattiin laittamaan kermapakkaus huuhdeltuna korkkeineen kartonkikeräykseen. Minä olisin laittanut korkin muovijätteeseen, tietämättä onko se edes muovia. Eikä minua oikeastaan kiinostakaan mitä materiaalia korkki on, mutta edelleen, haluan toimia oikein. Kuluttajan on mahdotonta ilman erityistä mielenkiintoa tunnistaa kaikkia materiaaleja. Mutta, Valio teki minut iloiseksi. Täytyy alkaa tutkia muitakin pakkauksia, jospa minä ideani kanssa olenkin se, joka kulkee jälkijunassa