Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Siilin Leca-talvipesä

Siilin Leca-talvipesä
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 19.2.18
 • 4
 • 3

Siilien määrä on vähentynyt kovaa vauhtia, yksi syy voisi olla siinä, että siisteissä puutarhoissa ei ole niille talvehtimispaikkaa. Niitä varten on nikkaroitu pesälaatikoita vaneerista, mutta voisikohan sellaisen kehitellä leca-sorasta valettavan, iglun muotoisen ja alta avoimen halkaisijaltaan n. 70senttisen pesän. Siitä tulisi vuosikymmeniä kestävä ja hieman lämpöeristetty pesä, joka sijoitettaisin kuivaan paikkaan, vaikka lehtikompostin yhteyteen.        Puutarhoissa käytettävät siimaleikkurit muuten vahingoittavat siilejä ja niiden käyttäjän tulisi etukäteen tarkastaa niitettävä kohta vaikka haravan avulla, ettei siellä ole siilejä päiväunillaan. Etanat ovat lisääntyneet hurjasti ja puutarhoissa on paljon lehtokotiloita, joita hyödylliset siilit söisivät, jos niitä vain olisi.  Monet ovat ruokkineet siilejä, mutta niiden ruokintapaikalle pitäisi keksiä sopiva este supeja varten.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea
Ehdota yritykselle
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Jos Leca-talvipesä muotoiltaisiin niin, että niitä voidaan latoa tukevasti päällekkäin tilaa säästävästi ne voivat saavuttaa rautakauppojen ja puutarhaliikkeiden suosion, mikä avittaa menestystä. Riittääkö siilille yksi käyntiaukko vai kaipaako se useampaa monen muun pien eläimen tavoin?

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Siilille riittää yksi ovi,  jonka se sulkee risuilla ja heinillä. Iglun-pesässä tarvittaisiin lisäksi ilmanvaihtoa varten pieni aukko, jonka voisi muotoilla nostokahvaksi. Iglun muotoinen kupolirakenne on hyvin vahva ja ilmeisesti pesä voitaisiin valmistaa edullisesti myös styroksen kaltaisista muoveista, tai mitä näitä Finnfoameja onkaan..( valmistajalle tästä tulisi hyvää mainetta)..... Eristemateriaalista valmistettu pesä olisikin siilille ihanteellisen lämmin "iglu" talvenviettopaikaksi !.   Siitähän voisi jatkokehitellä kotikissalle sopivan koppimallin, jossa olisi suurempi ovi ja lattia.

    • matti lindqvist
     matti lindqvist

     Muovieristemateriaali ei leca valuun verrattuna kuitenkaan  taida olla hyvä materiaali tässä, sillä supi tai mäyrä voi rikkoa sellaisen pesän.     Löysin Youtubesta tällaisen kierrätysmateriaali-idean, jossa murskataan styroksia betonivalun joukkoon. Näin syntyy eristävä materiaali, jonka luulisi olevan lujaakin..... https://www.youtube.com/watch?v=e4n1-25z1mM