Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Vettä raskaampaa muovia

Vettä raskaampaa muovia
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 18.3.18
  • 2
  • 2

Yksi suurista ongelmista on valtamerien saastumien muovista. Ongelma on siinä, että muovi on hieman kevyempää kuin vesi, joten se jää kellumaan ja kulkeutuu tuhansia kilometrejä muoviroskalauttoihin. Sillä välin kun odotellaan sitä, että muovin käyttäjät saadaan käsittelemään ja kierrättämään muovinsa vastuullisesti, voitaisiin muuttaa muovin rakennetta. Muovin pitäisi olla hieman vettä raskaampaa. Näin muovi painuisi jokien pohjalle ja rantavesiin. Sieltä se olisi helpommin kerättävissä talteen sitten kun ongelmaan havahdutaan suurten saastuttajien joukossa. Tässä olisi suomalaisella muoviteollisuudella suuret markkinat. Voisi aloittaa vaikka kertakäyttöisistä tavarapakkauksista, joihin pakataan muuta kuin ravintoaineita, esimerkiksi työkaluja. Aivan yksinkertainen esimerkki olisi sekoittaa muoviin vaikka hiekkaa. Ideaa voisi kehitellä ja kokeilla monilla materiaaleilla, ehkä ratkaisu löytyisi myös muovikalvoihin ja elintarvikepakkauksiin.

 

Idean valmiusaste
Tagit
Ehdotettu yrityksille: Orthex
Ehdota yritykselle