Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Monikäyttöinen kärrynsuoja

Monikäyttöinen kärrynsuoja
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 21.3.18
 • 5
 • 5

Säilytystilan putteessa jää monelta kottikärryt ulos takapihalle ruostumaan ja rengaskin siinä hapertuu auringossa. Kärryn suojana voisi olla monikäyttöinen koppi, jota voisi siirrellä kärryn avulla. Sitä voisi käyttää pöytänä nikkaroinnissa ja sahatessa. Puutarhassa se toimisi apupöytänä ja telineenä hedelmäpuihin kurkoteltaessa. Sen etuosassa olisi syvennys jalkaa varten ja ylösvedettävä tuki kädelle ylöskapuamista helpottamaan. Kopin sisäkatossa olisi säädettävät tuet, jotka laskettaisiin alas kuupan yläreunaan kiinni, näin kärry osaltaan vahvistaisi kattoa. Pöytälevy voisi olla lavavaneria ja sivut peltiä.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala
Ehdota yritykselle
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Kätevä idea. Tuon voi tehdä vaikka ylijäämälaudoista. Vähän voisi jättää tilaa että mahtuu kuorma mukaan sateensuojaan jos huono sää yllättää. Riittävän painavana ei olisi tuulen riepoteltavana. Laittaisin vielä viilapenkin kiinni tuohon kanteen.  Voisi sitten ulkona askarrella. Talvella saisi tulla lunta päälle ja kottikärryt olisivat heti valmiina hommiin. Kesäisin myös ruohonleikkurille sopiva sadesuoja. Saisiko tuosta polkupyörälle hyvää suojaa vähän eri mitoilla?

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Sepon mainitsemaa ruustukkia varten voisi kehitellä kiinnityspaikan ulos maahan kierrettyyn ruuvipaaluun. Olisi siinä sitten tilaa puristella pitempiä rautoja kiinni ja niitä voisi huoletta hioa rälläkällä. Takapihalta kaadettuun puuhun voisi jättää reilun kannon, johon sen saisi myös ruuvattua.                                                                                                      ruuvipenkin kiinnitys ulos

    • matti lindqvist
     matti lindqvist

     Monikäyttöistä kärrynsuojaa voisi lisäksi käyttää agregaatin päällä sadesuojana sähkökatkon aikana.

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Suojuskopin päätyyn voisi olla porrastettu pieni taso n. 50cm korkeudelle, niin sen pääle voisi laittaa klapikoneen. Päällitasolle ylös voisi pilkottaessa laittaa osittain halkaistuja puita odottamaan vuoroansa.

      • Seppo Vilhonen
       Seppo Vilhonen

       Kiinnitetään suojakopin kanteen keskelle, lähelle toista päätä, pulteillla 25 cm ilmatäytteinen kalustepyörä ylöspäin. Alas kiinnitetään kaksi työntökahvaa. Tämän jälkeen käännetään koko suojakoppi ylösalaisin. Syntyi valmis kottikärry, jossa on korkeat laidat valmiina.