Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Polkupyörästä ajokelvoton

Polkupyörästä ajokelvoton
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 27.3.18
 • 5
 • 3

Polkupyörässä voisi olla pieniä irrotettavia osia, jotka voisi ottaa mukaan kun jättää pyörän lukittuna paikoilleen. Jos pyörävaras onnistuu murtamaan lukituksen, olisi pyörä ajokelvoton. Ohjaustangon voisi lukita rungon suuntaiseksi tai se pyörisi vapaasti, jarrut voisivat olla jumissa tai vasen poljin pyörisi tyhjää, ketjut putoavat päältä ensipolkaisulla. Vaihtoehtoja on monia. Mitä yksilöllisempi ratkaisu sen parempi. Nämä eivät estä varasta kantamasta pyörää pois, mutta ajaminen ei onnistu.

Idean valmiusaste
  • Eeva A Voutilainen
   Eeva A Voutilainen

   Mutta se pitäisi olla kuitenkin itselle helppo toteuttaa, ettei tarvitseisi mukana koko avainvarastoa kuljettaa ja taas, ettei tulisi liikaa tavaraa mukaan otettavaksi, esim. naisilla ei ole aina reppua ym. mukana.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Periaatteessa kysymys voi olla hyvinkin pienestä osasta, joka poistamalla saadaan esimerkisi toinen poljin pyörimään tyhjää. Kysymyksessä voi olla vaikka ohut tietyn muotoinen viiden sentin mittainen metallitangon pätkä. Tai sormenpään kokoinen pala, joka heittää ketjun paikoiltaan. Nämä pitää tietenkin suunnitella. Tai yksi avain, jolla lukitaan ohjaustanko niin, että sitä ei voi kääntää.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Kirjasin pikaisesti 15 temppua, joilla polkupyörävarkaalle voidaan järjestää ikävä yllätys, Kokemuksesta tiedän, että jos muutama keksijä pitää tunnin aivoriihen, kertyy ideoita 50. Halvin konsti on kiinnittää pyörään virallisen näköinen tarra, jonka mukaan pyörän rungossa on seurantalaite. Roisto ei koskaan voi tietää pitääkö tieto paikkansa.