Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Piippuun vetoapua kuumailmapuhaltimella

Piippuun vetoapua kuumailmapuhaltimella
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 18.4.18
 • 4
 • 9

Tulisijan saa aina vetämään kuumailmapuhaltimen avulla tällä edullisella menetelmällä. Ylimääräiseen nuohousluukkuun on vain laitettava putki, johon puhallin sopii tiiviisti. Tässä on ideana puhaltaa yli 500 asteista ilmaa 2000w teholla hormin alimpaan kohtaan, jolloin ilma nousee hormissa tehokkaasti ylöspäin. Yhtään ylimääräistä ilmaa ei näin pääse hormiin, mikä veisi tilaa savukaasuilta. Puhallinta käytetään muutama minuutti, niin että tuli on syttynyt kunnolla ja veto toimii. Tulikiven valmistamissa takoissa oleviin vuolukivisiin nuohousluukkuihin voisi olla valmiiksi porattu 38mm reikä puhallinta varten ja sitä varten olisi vastaavan kokoinen tulppa.                                                         http://www.motonet.fi/fi/tuote/789509/Matrix-HG-20044-kuumailmapuhallin-2000-W                                                                                                                      nuohousluukku sovitin

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Stala
Ehdota yritykselle
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Tuo voisi olla kaikissa tulisijoissa vakiolaite. Ainakin niissä takoissa,  joissa on verkkovirtaa saatavissa.  2000w/500 astetta puhaltava laite maksaa edullisimmillaan  alta 13 euroa. Siitä voitaisiin kehittää takan sisälle asennettava laite. Nappi takan kylkeen ja siihen aikakatkaisusäätö, esimerkiksi 3 minuuttia päällä kerrallaan, kun kerran painaa. Irtonaisena tämä lämmitin voi olla vaarallinen tottumattomien käsissä.

   Tämä muutaman euron laite voisi säästää melkoisesti kustannuksia, tehostaa puiden sytytystä ja estää turhien savujen tulon kylmästä takasta huoneistoon. Ei muuta kuin takan tai lisälaitteiden valmistajat töihin, eikä jätetä sitä hautautumaan tänne Avainklubin kätköihin.

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Tein tällaiset nuohousluukut kolmeen tulisijaani 20 vuotta sitten ja niiden avulla tulet voi sytyttää vaikka sateella tai silloin, kun ulkona on lämpimämpää kuin sisällä. Eilen juuri tein naapurilleni tuon kuvassa näkyvän laitteen, kun mökin uusi takka ei suostu vetämään. Kokeilimme sitä heti eilen, kun ulkona oli lämpimämpää kuin sisällä ja veto käynnistyi välittömästi. Tuli syttyy myös nopeammin, kun veto on kova. Puhallinta joutui pitämään 10 min. päällä, kun syksyllä muurattu piippu oli kylmä, eikä muuten suostunut vetämään. Olen tätä edullista ideaa yrittänyt ihmisille tarjota, mutta moni ei ymmärrä tämän toimintaa, kun yrittävät puhaltaa avoimeen nuohousaukkoon jollakin hiustenkuivaimella, jolloin varasilmaa pääsee ilmavirran mukaansa vetämänä hormiin. Ylimääräinen ilmamäärä vie tilaa savukaasuilta.  Esitin tämän idean joskus 5 v. sitten täälläkin, mutta laitoin tämän taas esille, kun tämä niin olisi monelle mökkiläiselle tarpeellinen apuväline. Puhallinta ei tarvitse käyttää joka kerta, sen voi nopeasti laittaa paikoilleen, jos savut tulevat sisälle ja kova veto käynnistyy välittämästi. Toivoisin että Tulikiven valmistamiin takkoihin tehtäisiin niiden vuolukivisiin nuohousluukkuihin reikä kuumailmapuhallinta varten, reikä tukittaisiin vastaavan kokoisella kivitulpalla. Laitoin heille ehdotuksen tästä halvasta parannuksesta, etteivät ihmiset enää saisi savua koteihinsa ja mökkeihinsä.                                                                                                                                                             Nuohousluukuissa paikka kuumailmapuhaltimelle

    • Raimo Laakso
     Raimo Laakso

     Metallisen lasiluukkuisen uutuustakan rakenteeseen voisi jo suunnittelijan pöydällä liittää Sepon ehdottaman kiinteän kuumennuspuhaltimen. Esim. siten että tuhkatilan alapuolinen laite puhaltaisi putkeen jonka yläpää olisi jonkin verran savuhormin sisällä. Mutkallinen putki olisi kiinnitetty vain alapäästään ja sijoiteltu siten että se voisi lämpölaajentua mihinkään osumatta. Mikäli Matin mainitsema Tulikivi empii, niin uskoisi muiden valmistajien keräävän rohkeutensa tarttuakseen tilaisuuteen kehittää uusi tuote. Edellä esitetty sopii myös puulämmitteiseen kiukaaseen.

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Kiukaan nuohousluukkuun voisi helposti laittaa pienen irroitettavan tulpan puhallinta varten käytettäväksi sytytyksen ajaksi, kiukaan sisällä ylimääräisille putkille en näe tarvetta ja ne kyllä palaisivat nopeasti rikki kovassa kuumuudessa. Kiinteät sähkölaitteet ovat mielestäni ongelmallisia kuumissa tulisijoissa. Nuohousluukkuihin perustuva järjestelmä on kaikkein edullisin ja turvallisin, sekä sopii sekä uusiin, että vanhoihin tulisijoihin.  Asiakaslähtöisten tuoteideoiden ehdottaminen yrityksille on tehty melko vaikeaksi, suoraa kun ei voi  lähettää sähköpostia tuotesuunnittelijoille. Vastausta ei myöskään usein saa, laittavat viestit lmeisesti lukematta roskapostiin. Saapa nähdä kuuluuko Tulikiveltä vastausta...

      • Tapani Kokko
       Tapani Kokko

       Jo pelkkä reikä nuohousluukussa auttaa useissa tapauksissa seuraavaa sytytystä. Kun reiän jättää auki, tuulettuu ja kuivaa savuhormi ja kylmä ilma tulee reiän kautta pois. 

       • matti lindqvist
        matti lindqvist

        Kevään lämpiminä päivinä, niin kuin nyt viime aikoina, on mökin piippua vaikeata saada vetämään, kun sisällä on alhaisen peruslämmön takia kylmempi kuin ulkona. Kuumailmapuhallin käynnistää tällöin virtauksen hormissa nopeasti ja siististi. Jo pelkkä sähkökäynnisteisen vedon käytön mahdollisuus tuo mielenrauhaa puulämmittäjälle, sillä enää ei koskaan tule savua sisälle.  Tapanin menetelmä edellyttää ilmeisesti pellin auki jättämistä.

        • Raimo Laakso
         Raimo Laakso

         Tapanin menetelmällä voi olla mahdollista vaikuttaa nopeasti kun pellin avaamisen yhteydessä avaa ovet ulkoilmaan.

         • matti lindqvist
          matti lindqvist

          Juuri eilen jouduin avaamaan saunanovet selälleen, kun lämmitin kylmää saunaa ja ulkona oli lämpimämpää. Kiukaaseen en ole viitsinyt laittaa puhaltimelle paikkaa, kun sen sisällä eivät savukaasut kierrä ylhäältä takaisin alas, niin kuin takoissa ja veto käynnistyy helposti näinkin. Saunassa ei myöskään pieni savunhaju haittaa samalla tavalla kuin muissa tiloissa.

          • matti lindqvist
           matti lindqvist

           Peltinen nuohousluukku oli hieman väljä vuolukiviseen reikään, joten leikkasin pienoisporan timanttilaikalla kuvassa näkyvällä tavalla ja taivutin 4 lippaa joustavan kaareviksi. Nyt se pysyy hyvin paikoillaan.                                                                                                                                                     Jousisakarat