Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Hylkeenpäästörysä.

Hylkeenpäästörysä.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 7.5.18
  • 3
  • 2

Media on kertonut kalastuselinkeinoa vaivaavasta jatkuvasta ongelmasta, rysään menehtyneistä hylkeistä. On vaikea uskoa sitä, ettei ongelmaan löytyisi rysän rakenteeseen liittyvää teknistä ratkaisua jos asiaan tartuttaisiin vakavasti. Esimerkiksi etukammio, jossa olisi hylkeen teutaroinnin havainnoiva ja siitä johtuen avautuva luukku joka aikanaan sulkeutuu.  Onko Eduskunnassa puoluetta jota kiinnostaisi yhteiskunnan tuki hylkeenpäästörysän kehitystyölle vaikka teknisissä oppilaitoksissa?

Idean valmiusaste