Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Diesel pakokaasulle erillispuhdistin.

Diesel pakokaasulle erillispuhdistin.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 12.5.18
  • 2
  • 0

Onko diesel pakokaasujen puhdistuksessa kokeiltu seuraavanlaista menettelyä: Pakoputken ja erillisen puhdistimen välissä olisi lyhyt ilmaväli ulkoilmassa. Pakoputken puhaltamasta pakokaasusta suurin osa menisi puhdistimeen sen pakoputken läpimittaa laajemmasta aukosta. Puhdistimeen kerääntyisi ainakin nokea jonka voisi ajoittain poistaa. Auton pakoputki voisi värähdellä puhdistimeen vaikuttamatta. Kaupunkibusseihin sovitettuna puhdistin voisi olla aiheellinen, vaikka katolla takana niin että sen syöttöputki johtaisi ylös ja noettoman pakokaasun poistoputki alas.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Stala
Ehdota yritykselle