Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Iso suppilo kastelukannuun

Iso suppilo kastelukannuun
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 12.6.18
 • 8
 • 11

Sadevesi kannattaisi ottaa talteen kesäyrttien kastelua varten. Rännin alle mahtuu vain pieni astia, olen ollut laiska virittelemään muuta. Entä laakea suppilo, jonka avulla vesi sataisi suoraan kastelukannuun? Kaatosateessa täyttö tapahtuisi äkkiä. Suppilossa voisi olla joku kiinnike, jolla se pysyisi erilaisten kastelukannujen reunoissa ja kahvoissa. 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala, Orthex
Ehdota yritykselle
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Olisi halpa ja kätevä laite muovivalmistajille. Suppilo voisi olla väriltään ja muotoilultaan esim ison kukan muotoinen.

   Olisi samalla pihakoriste.

   Iso suppilo voisi seisoa maassa omilla jaloillaan noin 40 cm korkeudella ja johtaa veden suoraan kastelukannuun. 

    

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Pihakeinun katos voisi olla sateenkerääjä molempiin tarkoituksiin taidokkaasti muokattuna.

    • Seppo Vilhonen
     Seppo Vilhonen

     Jotkut keräilee rakennuksen tai mökin katoilta sadevedet rännin kautta isoon tynnyriin tai saaviin. Kaupassa näin 220 litraisen ihan erikseen sadevesille tehdyn saavin, johon kuului hana pohjalle. 

     • Ulla Lehtonen
      Ulla Lehtonen

      Syökytorveen istutettuna hana, ja siitä letku? Tarvetta helposti käytettävälle ratkaisulle olisi, koska kaikilla ei ole kotona pellepelottomia tai teeseitsemiehiä. Ja kotitarveviljelyn suosio kasvaa koko ajan rännittömissäkin paikoissa.  Idea suppilosta tuli mieleeni, kun pihalle jääneeseen vatiin kertyi vettä paljon enemmän kuin sinne jääneeseen kastelukannuun

      • Eeva A Voutilainen
       Eeva A Voutilainen

       Tuota samaa asiaa olen miettnyt jo vuosia, kun terassin valokatteen reunaan laitettiin kierrätysränni, talon katon vanhoista ränneistä ja kun en muuta keksinyt, niin ostin putkien suojan (maahan laiettavien putkien) ja laitoin sen rännistä alas pönttöön ja pönttöön kraanan. Mutta meidän vesipöntössä oli se tekovirhe, että paikka kraanalle pöntössä on liian alhaalla, ettei normaali kastelukannu mahdu alle ja letkuakaan siihen ei saa joustavasti kiinni, tai saa kiinni, mutta se on liian alhaalla, jotta letkusta vesi pääsee vapaasti juoksemaan esim. kastelukannuun. Kraanan paikka on tietty laitettu alas sen takia, että saa vähemmätkin vedet laskettua pois.

       Joten kaikki tämän alan ideat ovat mitä enimmiten tervetulleita, ettei aina tarvitseisi itse tehdä viritelmiä.

       Ulla Lehtosen juttuun kastelukannun suppilosta. Olen jo vuosia käyttänyt pihassa kastelukannuissa sosesuppiloa, kun se on laakea ja isolla (n. 3l/halkaisija 25sm) suppilolla kerään vettä suoraan 5 litran muovipuloihin ja/tai 10litran vanhoihin etikkapönttöihin. Ongelma minulla on vaan se, että suppilot ei pysy tuulella paikoillaan.

       • Raimo Laakso
        Raimo Laakso

        Miten olisi toistaiseksi kokeilematon syöksytorven alle tyhjänä asetettava muovinen vesisäkki, jonka suuaukon sisäpuolella olisi rengasmainen kelluva koho. Kun vettä valuisi säkkiin se samalla nostaisi kohoa, joka siten pitäisi säkin suuaukkoa vedenpinnan yläpuolella näin mahdollistaen säkin täyttymisen. Säkillä olisi korkeutta vain sen verran että se täytenä pysyisi pystyssä. Suunnitelmaa säkin olemuksesta ei ole, joten toimivan tekijä on myös keksijä.

        • matti lindqvist
         matti lindqvist

         Useita halpoja 10L kannuja voisi olla rännin alla täyttymässä, jos ne olisi kytketty kuvassa näkyvällä tavalla toisiinsa pienellä letkun pätkällä. Kun ensimmäinen kannu on täyttynyt pääsee vesi seuraaviin. Niitä voisi myös täyttää vesijohtovedellä lämpiämään.                                                                                                                                  kastelukannut

         • Ulla Lehtonen
          Ulla Lehtonen

          Entä jos suppilo olisi sisäänrakennettu penkkiin? Penkki olisi suunniteltu niin, että se sopisi kannun päälle. Penkin kansi pois ja vesi pääsisi kannen alta löytyvän suppilon kautta kannuun? Kaksi hyötytuotetta yhdellä iskulla. Toki tämä taitaisi vaatia erimallisia kastelukannujakin. Koska todellakin tuuli taitaisi kaataa kannun helposti jos suppilo olisi kiinni kannun kahvassa, kuten ensin ajattelin. 

          • Seppo Vilhonen
           Seppo Vilhonen

           Halvan sadeveden keräilylaitoksen saisi 2x3 metrin pressusta. Pressun kulmat, 4 kpl,  sidotaan noin 1.5 m korkeiden tolppien päähän.  Pressu kiristetään. Sadevesi kerääntyy keskelle pussiksi. Pressun keskeltä on tiivistetty alastuloputki, joka johtaa veden saaviin tai kastelukannuille. Keräilyastiat pysyvät tuulessa pystyssä kun niiden ympärille tehdään jalusta vaikka irtokivistä. Samalla saadaan sadekatos vaikka ruohonleikkurille ja kottikärrylle.

           vesikeräin.jpg

           Näitä on aiemmin joku muukin ehtinyt tekemään. Versioita on paljon erilaisia. Tuossa versioissa vielä keräilyastian voisi nostaa pienelle alustalle niin voisi kastelukannun täyttää hanasta.

           • matti lindqvist
            matti lindqvist

            Ruotsalaisella  kastelukannukeksinnöllä voi hauskasti hoitaa puutarhan lannoituksenkin  :D .......   https://www.youtube.com/watch?v=SUvg_FTKYgA

            • Tapani Kokko
             Tapani Kokko

             Katkaisin muovipullon ja liitin sen puutarhaletkuun. Näin syntynyt suppilo työnnetään syöksytorveen. Letku viedään kasteltavaan kohteeseen. Näin tapahtuu kastelu sateella automaatisesti. Kun suppilon työntää kyllin korkealle, onnistuu kastelu jopa ylämäkeen.