Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kierrätystä

Kierrätystä
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 30.6.18
 • 5
 • 4

Kaikella käytetyllä tavaralla on käyttöä uusissa tarkoituksissa. Mietin mihin kaikkeen voidaan käyttää vanhaa muovista leipäpussin sulkijaa. Ideoita löytyi yli 20. Useat niistä ovat hyvinkin hyödyllisiä. Kierrätyskeskus voisi järjestää aivoriihitilaisuuksia, joissa keksittäisiin uusiokäyttöä kaikenlaisille tavaroille. Kaikkia mahdollisuuksia ei suinkaan vielä ole oivallettu.

 

Idean valmiusaste
Tagit
  • Eeva A Voutilainen
   Eeva A Voutilainen

   Yhdessä vaiheessa taisi olla taideteos Kiasmassa jostain vastaavasta tuotteesta, jos oikein muistan.

   Minullakin  on yksi, mitoiltaan  6x12 x 22 sm kokoinen aatikko täynnä ko. tavaraa, mutta siihen ei enää amhdu, niin olen alkanut heittämään leipä- ym. pussin sulkijoita ihan tavalliseen roskikseen, joka mielestäni on tuhlausta. Jos ja kun, joku innostuu niistä jotain rakentamaan tai muutoin hyödyntämään, niin minulta niitä saa kaiken mitä tuohin laatikkoon on mahtunut ja voin alkaa uudelleen taltioimaan niitä.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Mielenkiintoisia käyttötarkoituksia voisi löytyä polttoon menevien kirjojen koville kansille, purettujen huonekalujen puuosille tai vaikka vanhoille paistinpannuille. Vanhan sanonnan mukaan, vain mielikuvitus on rajana. 

    • Raimo Laakso
     Raimo Laakso

     Voisiko hylättävien kirjojen sivuniput laittaa paperinkeräykseen kun kansienpoisto veitsellä olisi neuvottu julkisesti, vai haittaako sivuja yhdistävä liimausrakenne jätepaperin jatkokäsittely prosessia?

     • Tapani Kokko
      Tapani Kokko

      Vanhat kirjojen kannet ovat hyvää materiaalia. Pienen pohdiskelun jälkeen löysin niille 12 käyttötarkoitusta. Kunnon aivoriihessä niitä löytyisi 50. Tätä mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä.