Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Äänettömästi sulkeutuva auton ovi

Äänettömästi sulkeutuva auton ovi
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 6.8.18
 • 4
 • 4

Parkkipaikkojen ja katujen varrella asuvat joutuvat kärsimään pitkin yötä, ja päivälläkin, kiinni paiskattujen auton ovien kolahduksista. Olisi mille tahansa automerkille hyvää mainosta kehittää äänettömästi sulkeutuva auton ovi. Ovi voisi pysähtyä hieman ennen lopullista sulkeutumista, jonka jälkeen oven vetäisi kiinni sähköinen tai mekaaninen tekniikka. Mallia voisi ottaa, vaikka sähköisesti toimivista ikkunoista

Idean valmiusaste
Tagit
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Stala
Ehdota yritykselle
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Rakennusten ABLOY-ovensulkijoissa oli ideassa mainitut ominaisuudet jo vuosikymmeniä sitten. Käytännössä niiden ominaisuudet olivat kytköksissä asentajan tietämykseen. Onko nykyään toisin? Rakennusten oviin, joissa ei ole ovensulkijaa, Tapanin idean  mukaisia laitteita kannattaisi myös kehittää asennettaviksi joko oveen lukon läheisyyteen tai karmiin suunnilleen lukkoa vastapäätä.   

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Helteellä kuumentuneessa autossa saa korvansa lukkoon, kun kuumassa pehminnyt korvavaha siirtyy tukkeeksi syvemmälle oven paukautuksen paineiskussa. Entä jos sähköikkunat hieman raottuisivat, kun avaa oven ja sen sulkemisen jälkeen menisivät takaisin kiinni. Varsinkin ison takaluukun sulkeminen saa aikaan kovan paineiskun. Lexus merkkisissä autoissa on raollaan olevia ovia sulkevia ja takaluukkuja avaavia ja sulkevia järjestelmiä.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Autojen valmistajat eivät ole olleet kovin kiinostuneita vaimentamaan oven paukahduksia. Kerrotaan, että Mersu on patentoinut oven sulkemisesta kuuluvan tumpsahduksen. 

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Tyynellä säällä mökkivesistöjen rannoilla kuuluu ovien mäiske peninkulman päähän merkkinä viikonlopuksi mökille saapumisesta ja taas pois lähdöstä, on kuin kuuluisi kaukaista haulikon ampumista. Eläimet kuulevat tällaisia infraääniä vielä herkemmin, metsästäjät sen myös tietävät sulkiessaan autojensa ovia varovasti painamalla.