Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Kumistoppari auton oviin

Kumistoppari auton oviin
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 16.8.18
 • 9
 • 5

On sitten merkillistä, etteivät ihmiset autojen ovia avatessaan osaa panna kättään auton oven suojaksi, jotta vältyttäisiin ikäviltä maali- ja lommovaurioilta. Siksipä ehdotankin autoihin ohutta kumistopparia, joka laitetaan auton oven laitaan.

Idean valmiusaste
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Tutkisiko NOKIAN asiaa?

   • matti lindqvist
    matti lindqvist

    Auton ovessa voisi olla mekaaninen avautumisnopeuden vaimennus, joka kytkeytyisi päälle avattaessa ovea auton sisältä.  Elektroniikan avulla voisi myös havaita vieressä olevan esteen, jolloin oven avautumista jarrutettaisiin.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Auton oven kotelossa voisi olla pehmustettu kumihanska. Sen voisi tarvittaessa laittaa oman auton oven ja naapuriauton kyljen väliin. Niitä voisi olla myynnissä ja liikelahjoina.

     • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Kumistoppari voisi olla pilli joka piippaisi litistyessään kun osuu johonkin. Varoessaan turhaa piippailua autoilija toimisi harkitummin oven kanssa.

      • Sauli Kauppila
       Sauli Kauppila

       Idea on vanha tai keski-ikäinen, muistan että 80-luvulla oli autotarvikeliikkeissä jne myynnissä oven reunaan painettavia törmäyssuojia, joissa taisi jopa olla heijastinsegmentti sisäpuolella, joka näkyi taaksepäin kun ovi oli auki... se oli käytännöllinen lisävaruste  varsinkin kaksiovisiin autoihin, jossa ovi oli leveämpi takaistuimella menon takia. nämä listat olivat väriltään mustia, mutta tänä päivänä se ei enää taida kelvata kun autojen desing on tärkeää, mutta läpinäkyvä/kirkas puolikova profiili voisi toimia tänäkin päivänä