Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Pitkäkassi-Pystykassi.

Pitkäkassi-Pystykassi.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 25.9.18
 • 3
 • 3

Julkisissa liikennevälineissä esiintyvissä ruuhkissa ja muuallakin on käyttöä kassille jossa tilaa olisi järjestetty kassin korkeudella. Jos tavallinen matala ja pitkä kassi varustettaisiin todella vahvalla vetoketjulla ja kassin toiseen päätyyn kiinnitettäisiin päädystä kantamiseen sopivat kantokahvat ja niiden väliin päätyvetoketju, niin käytössä olisi ruuhkaisessa liikennevälineessä käytettävä kassi. Virikkeenä tähän ehdotukseen on 50-luvulla suosittu pysty "Jenkkikassi".

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Liikeidea, Suomen Kerta Oy
Ehdota yritykselle
  • Esa Kannisto
   Esa Kannisto

   Tuollainen isompi jenkkikassi pystyasennossa voisi olla hyvä idea. Tekisin siitä tukevamman kuin perinteisen jenkkikassin, näin se pysyisi pystyssä paremmin. Se ei tarvitse minun mielestäni erillistä päätyvetoketjua, vaan sama vetoketju,  kuin normaalistikin siinä on, olisi pidempi ja menisi yli päädyn. 

    

   • Eeva A Voutilainen
    Eeva A Voutilainen

    Minulla on noin 20-25 vuotta sitten ostettu, vastaavanlainen mustakassi, jossa on mahdollista tehdä kassista 3. eri kokoa vetoketjuilla, jotka kulkevat kassin ulkopuolella. Aikoinaan Hesassa se oli korvaamaton apuväline, niin metrossa, bussissa kuin ratikassakin. Helpotuksena siinä oli vielä pohjalla 4.pyörää, jolloin sitä ei tarvinnut painavana edes kantaa, vaan vetää vierellään.

    Joten voisiko ko. ajatelmaa tuottaa nykypäiväänkin?

    Maaseutukauungissa, jossa talvisin on paljon lunta ja hiekoitettuja, sohjoisia teitä ei sen pyöristä, niiden pienuuden takia ole juurikaan apua, mutta kesäaikana vallan mainio käyttää.

    Voin kotomaaan palattuni ensi viikolla katoa sen valmistajan nimen tai tuotteen merkin, jos sitä ideaa voisi tuossa hyödyntää. Voin myös ottaa siitä valokuvan, jos valmis idea teitä keksijöitä kiinnostaa ?

    11.10.2018

    Ei ollut enää tekijää putkikassissa, mutta otin siitä kuvia, joita turva-ohjemani ei kuitenkaan antanut laittaa tänne sivulle, koska tämä vaatii suoran osoitteen tietokoneelleni.

    Kassissa on vielä kantohihna, jota olen joskus käyttänyt, kun kassi on ollut yksi tai kaksi tasoinen. 3. tasoisena se ei ainakaan pienellä ihmisellä ole käyttökelpoinen, mutta esim. pitkillä ihmisillä se voisi olla hyvä myös, kun kassin kaikki vetoketjut on avattu. Eli yksi kassi ja kolme sisäkokoa.

    • Anni Avainkettu
     Anni Avainkettu

     Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

     Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/