Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Käyttämätöntä ideointipotentiaalia

Käyttämätöntä ideointipotentiaalia
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 4.10.18
 • 6
 • 12

Vähintään miljoona suomalaista ratkoo ristisanoja ja muita valmiiksi pureskeltuja ongelmia, joille tiedetään olevan yksi oikea ratkaisu. Jos heistä 10 %, eli satatuhatta, miettisi ratkaisuja käytännön ongelmiin tekemällä keksintöjä, olisi saavutettu hyöty arvaamaton. Ne jotka näitä ristisanatehtäviä ja vastaavia kehittelevät, voisivat välillä esitellä ratkaisua kaipaavia ongelmia pohdinnoista kiinnostuneille.  

Idean valmiusaste
  • Seppo Vilhonen
   Seppo Vilhonen

   Hyvä kysymys, ideoita pitäisi saada toteutukseen. Täälläkin esitetään melkein joka päivä joku uusi idea mutta ei ne taida kovinkaan hyvin edetä. Onko yksikään täällä esitetty idea edennyt viimeisen kahden vuoden aikana? Pelkään ettei ole, en tiedä. Vähän turhauttavaa on kun uudet ideat saavat täällä kannustusta ja jatkomietteitä mutta siihen se sitten tyssää. Tänne voisi antaa mietittäväksi välillä jotain ihan kohdennettuja ongelmia ja niin että ne tulisivat suomalaisilta yrityksiltä suoraan. Ja ongelmat voisivat joskus olla vähän haastavampia kuin shampoo pullojen värit.

   • Tapani Kokko
    Tapani Kokko

    Tässä malliksi yksi ongelma, joka kaipaisi uudenlaista ratkaisua. Pussilakana on mainio keksintö. Jos sinulla ei ole apua, eikä ammattilaisen otteita, on peiton sovittaminen lakanaan turhan hankalaa, etenkin jos lakana ja peitto eivät ole yhteensopivia. Kehittelin kokeeksi muutaman parannuksen pussilakanaan. On varmaa, että ompelusta kiinnostuneet pystyisivät löytämään hyvinkin fiksuja ratkaisuja. Parhaimmillaan syntyisi tuote laajojen markkinoiden käyttöön.

    • Raimo Laakso
     Raimo Laakso

     Pussilakana on sellaisenaan jo nykymuodossaan myös mitä parhain kevytpeite kahden kankaan välisen ilmatilan ansiosta, tuotteen jatkosuunnittelun tarpeesta huolimatta. 

     • Raimo Laakso
      Raimo Laakso

      Kestävästi kehittyvä ongelmien keräyskampanja voisi olla Atte & Anni Avainketun aktiivisen kiinnostuksen kohde.

      • Tapani Kokko
       Tapani Kokko

       Atte voisi julkaista Helsingin Sanomien ristikkosivulla ”viikon käytännön ongelman”. Jokainen asiasta kiinnostunut voisi miettiä siihen ratkaisuja ja tehdä ideallaan mitä parhaaksi katsoo. Ideoiden käsittelyyn ei tarvitse kehitellä mitään byrokratiaa.

       • matti lindqvist
        matti lindqvist

        Ristikoiden pohdiskelu hidastaa muistisairauksien kehittymistä niitä harrastavilla.  Monenlaisilla ihmisryhmillä on aikaa miettiä uusia ideoita helpottamaan elämäänsä. Kesäkuun Valituissa Paloissa kerrottiin, kuinka potilailta ja hoitajilta saatiin kerättyä hyviä ideoita apuvälineiden kehittämiseen.  https://patient-innovation.com/

        • Raimo Laakso
         Raimo Laakso

         Yksi Tapanin idean vaikutuksista, josta kiitos, on esittämäni idea "Napitettava pussilakanapari".

         • Raimo Laakso
          Raimo Laakso

          Seppo kiinnittää vakavaa huomiota Avainklubissa esiteltyjen ideoiden mahdollisuuksien katoamiseen. Yksi keino tilanteen oikaisemiseksi jossain määrin saattaisi olla kaikkien esiteltyjen ideoiden luettelon esittäminen esim. niiden pelkkien otsikoiden allekkaisena, yhtämittaisena, liikkuvana pylväänä näytöllä. Klikattaessa tulisivat paikallaan pysyvän HAE-rivin kohdalla olevan idean tiedot, tekstit ja esittäjä esiin. Liikeideaa etsivän opiskelijan mahdollisuudet löytää jotain kiinnostavaa helpottuisivat kun etsiminen ei edellyttäisi kahlaamista sivulta sivulle. Nykyisen luettelokäytännön lisänä otsikkoluettelo olisi askel eteenpäin.  

          • Tapani Kokko
           Tapani Kokko

           Näitä palstoja lukee ilmeisesti hyvin rajoitettu joukko lukijoita. Parhaat ideat voisi esitellä lyhyesti Kauppalehden sivuilla, jolloin ne tavoittaisivat laajan joukon yrityksiä. Uskoisin, että Kauppalehdestä löytyy välillä muutama palstasenttimetri tilaa. 

           • Raimo Laakso
            Raimo Laakso

            Vuosia sitten, en muista milloin, Kauppalehti Optio julkaisi artikkelin jossa Suomen silloisia oloja hyvin tuntevan italialaisen taideteollisuusvaikuttajan käsitys oli, että myönteisyys uudelle oli vähentynyt koska yrittäjävetoisia yrityksiä oli myyty sillä seurauksella, että niiden johto oli siirtynyt palkatuille henkilöille. Siitä sain käsityksen, että palkatulla johdolla ei ole liiemmälti asiaa häiritä omistajatahoja tuotekehityskustannuksia ehdottamalla.

            • matti lindqvist
             matti lindqvist

             Gizmo !   , elokuva on kunnianosoitus kaikille keksijöille.....https://www.youtube.com/watch?v=ONwe96StEpA   , on sitä vaan osattu ennenkin.

             • Anni Avainkettu
              Anni Avainkettu

              Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

              Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/