Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Napitettava pussilakanapari.

Napitettava pussilakanapari.
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 6.10.18
 • 3
 • 7

Tapani vauhditti tätä esitystä ideansa  "Käyttämätöntä ideointipotentiaalia"  kommentilla. Pussilakanaparin käyttötapa olisi sellainen, että yksi pussilakana olisi lakanana ja toinen käyttäjällä peitteenä. Pussilakanan avoimen päädyn reunassa olisi paidan napituksen tapainen napitus ja toisessa reunassa napituksen mitoituksen mukainen reikärivi. Kahden pussilakanan avoimet päädyt voisi näin napittaa toisiinsa niin että peitteenä käytettävän pussilakanan jalkopää pysyisi paikoillaan käyttäjän niin halutessa. Tuotekehityksessä selviäisi tarvitseeko pussilakanaparin pituutta lisätä vakiosta jotta esitetty käyttötapa olisi luonteva.

Idean valmiusaste
Tagit
  • Tapani Kokko
   Tapani Kokko

   Kehittelin oman mallin pussilakanasta. Otetaan kahden hengen lakana ja laitetaan peitto toisen puolikkaan päälle. Taitetaan lakana kahtia ja kiinnitetään avonaiset reunat napeilla, tarranauhan pätkillä tai solmituilla nauhoilla. Tehdään pussilakanan kumpaakin päähän pieniä muutoksia, jolloin systeemi toimii kokemukseni mukaan hyvin. Peiton sovittaminen lakanan sisään onnistuu helposti. Tästä voisi alan suomalainen yritys lähteä kehittelemään ammattimaisten ompelijoiden avulla menestystuotetta.

   • Seppo Vilhonen
    Seppo Vilhonen

    Pussilakanan ongelma taitaa olla aika yleinen. Sisältö menee solmuun. Joitakin menetelmiä on näkynyt ihan myyntiin asti. Peiton kulmiin muoviset painikkeet toisiaan vasten, magneettiset painikkeet jne. Neppariviritys voisi olla hyvä. Tuo Tapanin tarranauhakin on parhaasta päästä ratkaisuja, pehmeä ja uudelleenkiinnitettävä. Ostaisin heti jos joku niitä myisi. Mummoilla oli pelkistetysti neljä hakaneulaa kulmissa. Tässäkin olisi pieni parannus - suuri hyöty käyttäjille - ja halpa.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Finlayson voisi panna pystyyn kunnon pussilakanaprojektin. Heti kättelyssä löytyy minunkin pöytälaatikosta pitkä lista pieniä ja vähän suurempiakin parannusehdotuksia. 

     • Eeva A Voutilainen
      Eeva A Voutilainen

      Olin juuri pari kuukautta jenkeissä, jossa IKEA myy napitettavia pussilakanoita. Vietin sellaisten kanssa liki 2kk, mutta ei niidenkään sisässä peitto paikallaan pysy, joten ehkä kannattaa kehittää asiaa niillä painonapeilla, peitosta lakanaan, kunhan huomioitte, ettei ne napit, oli ne sitten vaikka painonappeja, hajota mankelia ja hankaloita siten pyykin käsittelyä.  Ei oikein tuntunut nukkua lakanoilla, joita ei ollut mankeloitu ja astmaatikolle se oli astmapiippu illalla ja vielä kerran yöllä. Mankeloitu pyykki kun ei päästä pölyhiukkasia ilmaan, niin kuin mankeloimaton.

      Niitä napitettuja lakanoita ei voi mankeloida, ellette keksi nappia, joka muotoutuu mankelin mukaan ja palaa taas omaan muotoonsa. Napituksessa on myös se huono puoli, että käsittelijän sormet pitää olla sellaisessa kunnossa, että pystyy napittamaan. Eli ei sovi esim. reumakäsille tai muuten haurastuneille sormille.

      Hyviä kehitysideoitanne odottaen.

      Tuli tuolla makkarissa käydessäni mieleen, kun kopasin peittoa. Sisareni antoi minulle joskus vuosia sitten nipsillä olevat painot, jotka voi laittaa peiton ns. pää kulmiin, jolloin jalkopäästä peiton sisään laitossa tarvitsee vain muutama kerta ravistaa, niin peitto on nätisti pussilakanan sisässä. Saman tietty voisi tehdä myös sivusta auki olevia pussilakanoita varten, eli peiton pituussuunassa samalle sivulle. Itse otan ne pois niistä pussilakanan pääpuolen aukoista, kun kieryn peittoon, niin ne painaisi poskea. 

      Sellaisiakin voisitte kehitellä nykyaikaan sopiviksi. Nämä on jo yli 30v.

      • Raimo Laakso
       Raimo Laakso

       Olen toiminut pussilakanoiden kanssa sen käsityksen mukaan, että patja työnnetään pussilakanaan ja asetetaan sänkyyn lakanan avonainen pääty jalkopäähän ja nukutaan yhdistelmän päällä kuin perinteisessä vuoteessa erillisen peitteen alla. Jos patjan ja pussilakanan mitat ovat kovin yhteneväiset pussilakanan joutuu vetämään patjan ylle sitä ympäröiväksi. Idean selityksessä tarkoitin sitä, että kun nukkujalla on tyhjä tai jollain ohuella täytetty pussilakana peitteenä niin sen avoin pääty olisi jalkopäässä napitettuna patjan pussilakanan avoimen päädyn reunaan jotta sen pysyminen nukkujan lähellä helpottuisi. Myönnetyt kommentit laajentavat pussilakanaan kohdentuvaa ajattelua.

       • Anni Avainkettu
        Anni Avainkettu

        Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

        Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/