Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Peruutuskameralle puhdistusvälineet

Peruutuskameralle puhdistusvälineet
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 1.11.18
 • 4
 • 3

Peruutuskameranlinssi likaantuu takaluukun ilmanpyörteissä nopeasti ja sitä joutuukin usein puhdistamaan. Kuivana sitä ei saa ruveta pyyhkimällä naarmuttamaan, joten sumutinpullo on tässä tarpeen. Hienoissa automalleissa on toki järjestetty lasinpesurin suihku linssille ja kamerakin niissä tulee esille vasta peruutettaessa, niinkuin käkikellon käki luukusta..    Autossa mukana pidettävää pienikokoista puhdistusvälinettä voisi varmaankin kehitellä. Itse laitan sormenpaksuiseen sumutinpulloon lasinpesunestettä, jonka suihkautuksen jälkeen pesen sen pienellä hellävaraisella siveltimellä puhtaaksi. Viimeistely hoituisi pyyhkijänsulan kumista leikatulla pätkällä. Välineet saisivat olla kiinni pullossa ja sen korkissa. Pakkasilla huurre ilmeisesti sulaisi linssistä vahvalla lasinpesuaineella. 

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Orthex
Ehdota yritykselle
  • matti lindqvist
   matti lindqvist

   Linssin päälle ajoviiman voimasta kääntyvä pienikokoinen jousipalautteinen läppä suojaisi lialta ajon aikana.

   • Raimo Laakso
    Raimo Laakso

    Läppä voisi olla ulospäin pullea sisältäen peruutusvalon sähköihin liitetyt sähköiset läpän liikuttimet, jotka mahdollisesti vaativat sulakeasian tarkistamista.

    • Anni Avainkettu
     Anni Avainkettu

     Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

     Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/