Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Koristevalot postilaatikossa

Koristevalot postilaatikossa
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 7.11.18
 • 4
 • 5

Lukolliseen Stala-postilaatikkoon voisi kiinteästi asentaa akkuparistoilla tai 5v usb-virtapankilla toimivat led-koristevalot. Ajastin sytyttäisi kauniit valot vaikka 6h ajaksi. Samaan virtalähteeseen voitaisiin vielä lisätä postin saapumisesta ilmoittavan langattoman järjestelmän.

Idean valmiusaste
Ehdotettu yrityksille: Stala
Ehdota yritykselle
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Stalan postilaatikkoihin saattaisi sopia koristevalojen lisäksi myös niihin suunniteltu postikassi johon laatikkoon pudotettu sujahtaisi. Postilaatikkoa tyhjennettäessä kassi sisältöineen nostettaisiin laatikosta ja mukana tuotu tyhjä kassi asettettaisiin laatikkoon. Saatua postia ei tarvitsisi nostella sateessa ja tuulessa ennen sisätiloihin viemistä eikä paikalla mahdollisesti oleva sivullinen voisi huomioida postia.

   • Seppo Vilhonen
    Seppo Vilhonen

    Postilaatikon tuotekehitys on pysähtynyt. Koristevalot olisi hyvä lisä. Erillinen virtalähde mahtuu kätevästi laatikon sisälle. Laatikon kannessa voisi olla aurinkokennot sähköä tuottamassa. Bluetooth tai wifi-yhteys mahdollistaisi halvan postintuloilmaisimen kehittämisen kännykkään. Yhteyden mahdollistaman noin  100 metrin matkalla on monella postilaatikko. Sääli vain ettei Stalakaan ole kiinnostunut näistä ehdotuksista. Ehkä pian saamme Kiinasta tilata näitä tuunattuja postilaatikkolisiä.

    • Timo Närvä
     Timo Närvä

     Postilaatikoiden tuotekehitys on todellakin pysähtynyt, hinnan nousu sen sijaan ei. Ihan perus peltiloota maksaa helposti 150-200 euroa. Jotta tuollaiselle hinnalle saisi edes jotain vastinetta, niin miksei laiteta niihin esim. lämmitintä, jolla kirjeet pysyvät kuivina (itsellä on jatkuva ongelma, kun saa vetisiä kirjeitä noukkia, jos ovat muutaman päivän laatikossa maanneet). Ja voisi laittaa jonkun halvan anturin, joka antaa kännykkään viestin tai vaikka sytyttää postilaatikossa valon, mistä näkee, onko postia tullut.

     • Seppo Vilhonen
      Seppo Vilhonen

      Minulla on tuollainen kallis kotimainen postilaatikko. Lukko jäätyi aina monta kertaa talvessa. Puhdistin tämän halvan lukon ja öljysin sen hyvin, taas jäätyi. Otin yhteyttä valmistajaan ja kerroin että tätä metallilaatikkoa ei saa kutsua postilaatikoksi. Yllätys oli suuri kun valmistaja tarjosi lisähinnalla silikoniläppää lukon eteen. Sitä myytiin kaikissa rautakaupoissa. Ostin sellaisen ja nyt on lukko toiminut. Kyllä jäätymätön lukko pitäisi olla vakiona postilaatikossa Suomessa, eikä mikään lisävaruste.

      • Anni Avainkettu
       Anni Avainkettu

       Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

       Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/