Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Uudet "NIKSIT" apuun ?

Uudet "NIKSIT" apuun ?
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 25.11.18
 • 5
 • 6

Voitaisiinkohan niksologiaa venyttää kattamaan myös Avainklubilla totuttuihin tuoteideoihin, jos Niksipirkan sivulle saisi oman osion tällaisille ideoille ?  Suuren keskusliikkeen avulla näin saatu tuotteiden asiakaspalaute tavoittaisi valmistajat....https://www.pirkka.fi/                                                                                                                                                  ketunpentu 2017                                                                                                                                        

Idean valmiusaste
  • Raimo Laakso
   Raimo Laakso

   Moni hyödynnettäväkseen sopivaa artikkelia etsivä kaivannee ideaa valmiimpaa kopion mallia. Aikoinaan 1970-luvulla pienyrittäjä kertoi vakavana, että Stockmannin tavaratalossa Helsingissä liikkui päivittäin yrittäjiä etsien itselleen sellaista tuoteideaa, joka on jo osoittanut kelpoisuutensa päätymällä arvostettuun valikoimaan toteutuneena tuotteena.

   • Seppo Vilhonen
    Seppo Vilhonen

    Kauppojen tuotteiden tarkasteleminen on hyvää harjoitusta uusien ideoiden kehittämiseen. Moni uusi innovaatio ratkaisee kyllä ongelman/tehtävän mutta on liian monimutkainen ja liian kallis valmistukseen. Kaupoissa näkee toimivia ratkaisuja, joita myös ostetaan. Tietysti suurilla valmistusmäärillä hinta saadaan alas, esim Kiinan tuotteet.

    Avainklubi on ollut ideoiden osalta melkein kuin niksipirkka. Aihe ja julkaisukynnys on ollut täysin vapaa. Saisivat valmistajat esittää omia toiveitaan mihin kaivataan ratkaisu. Olisi silloin rajatumpi alue. Parhaille ideoille pitäisi myös olla joku etenemistie, jonkinmuotoinen palkinto. Ideoita voitaisiin kerätä myös kilpailuilla, joissa ideat olisivat suojattuja. Niin että lähettäjän idea jäisi julkaisematta jos ei voita kilpailua.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Avainklubia voisi kehittää. On sääli, että kehityskelpoiset ideat katoavat bittiavaruuteen. Atte voisi kutsua koolle ahkerimmat ideoijat miettmään kuinka toimintaa voisi kehittää ja saada siihen lisää kannustavuutta. Ehdotuksia löytyisi varmasti joukoittain.

     • matti lindqvist
      matti lindqvist

      Se että Avainklubille on voinut vapaasti esittää ideoita ilman esikarsintaa on mielestäni ollut rikkaus. Useasti on alkuperäinen aihe sitten jatkoideoiden muodossa muuttunut kokonaan toiseksi. Huonon tuntuinenkin idea voi näin synnyttää täysin uuden idean eri yhteyteen sovellettuna. Ideoiden palkitseminen on varmaankin vaikea tehtävä ja saa monenlaiset mielensäpahoittajat liikkeelle.  Kaupan hyllyillä on tavaroita, joita on mainostamalla ja markkinoimalla saatu ihmiset ostamaan. 

      • Raimo Laakso
       Raimo Laakso

       Jonkinlainen  "Alihankkijain Kimppakyyti"- menettely voisi onnistua, kun koottaisiin tuettavaksi sovitun tuotteen tai palvelun osatekijöiksi sopivia alihankkijoita ryhmäksi kehittämään ja toteuttamaan. Yksityishenkilöiden hyväksytyt hyödyllisyysmallit saattaisivat olla idearyhmä josta tuettavat löytyvät. Ajatusta tukee vahvasti fakta, että keksijä on oikeasti mukana jo panostettuaan asiaansa. 

       • Anni Avainkettu
        Anni Avainkettu

        Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

        Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/