Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Ideoi kanssamme!

Idea, innostus ja inspiraatio! Onko sinulla jokin idea uudesta tai parannetusta tuotteesta? Puuttuuko markkinoilta jokin arkea helpottava innovaatio? Lisää tänne niin pienet arjen ideat ja oivallukset kuin suuremmatkin neronleimaukset. Tykkää, kommentoi ja jaa muiden ideoita. Voit myös ehdottaa idea Avainklubissa mukana oleville yrityksille. Yritykset saavat ehdotetuista ideoista säännöllisesti koosteen ja voivat käyttää sitä yrityksen innovoinnin tukena.

Puolikas joulukuusi myös luonnonkuusesta?

Puolikas joulukuusi myös luonnonkuusesta?
Äänestä ideaa
Idea julkaistu: 29.11.18
 • 4
 • 8

Keinotekoisia joulukuusia valmistetaan myös suosittuina puoli-joulukuusina. Olisiko mahdollista puolittaa luonnonkuusi kannattavasti yli Loppiaisen kestäväksi puolikkaaksi esim. siten, että runkoon jätettäisiin joistakin poistettavista oksista oksantynkiä joihin vedettäisiin liitoksesta vuotamaton kasteluletku jollakin tavalla? Muut poistokatkokset vahattaisiin kuivumista estävästi. Kuusikauppiaalla olisi tekemistä asiakaskäyntien välissä jos ennalta valmistetut loppuisivat.  

Idean valmiusaste
  • Tapani Kokko
   Tapani Kokko

   Seuraava kehitysaskel on 1/4 kuusi, joka on karsittu kahdelta puolelta. Sen voi sijoittaa huoneen nurkkaan. 

   • Seppo Vilhonen
    Seppo Vilhonen

    Joulukuusesta voisi alaosan jättää kokonaan pois. Yläosa ripustettaisiin kattoon koukusta. Ei tarvita enää edes joulukuusen jalkaa. Roikkuva kuusi pysyisi hyvin pystyssä maan vetovoiman ansiosta. Lattialle jäisi enemmän tilaa joululahjoille kun kuusi on yläilmoissa.

    • Tapani Kokko
     Tapani Kokko

     Tekokuusta voisi kehittää vielä pidemmälle. Tehdään siitä 10 senttiä paksu ja levymäinen. Se sopii seinää vasten. 

     • Seppo Vilhonen
      Seppo Vilhonen

      Tekokuusi vielä pidemmälle. Tehdään virtuaalinen joulukuusi. Nauhoitetaan 8 tuntia joulukuusta ja esitetään se huoneen isossa televisiossa. Aidot luonnon kynttilät kuusessa leimuavat videolla ja palavat loppuun 8 tuntisessa videospektaakkelissa. Tämä paloturvallinen vaihtoehto pysäyttää hyvin rauhoittumaan joulun kiireiden keskellä ennen joulupukin tuloa.  Video pyörähtäisi  joka päivä  käyntiin ja sammuisi illalla. Vastaavanlainen kuin takkavideo, jossa on kuvattu 10 tuntia takassa olevia polttopuita, löytyy mm youtubesta.

      • matti lindqvist
       matti lindqvist

       Eikös kataja kävisi joulupuuna, olisi se ainakin pienempään tilaan sopiva ja hyväntuoksuinen.

       • Raimo Laakso
        Raimo Laakso

        "Vanhan kansan" toteamus: Kuka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa.

        • matti lindqvist
         matti lindqvist

         Joulukuusen viljelijä voisi kasvattaa niistä  pieniä säleikköpuita, oksia naruihin taivuttamalla ja sitomalla, niin pihkan valuminen ei aiheuta sotkua, kun oksia ei leikattaisi.

         • Anni Avainkettu
          Anni Avainkettu

          Hei, olettehan huomanneet, että Avainklubi-palvelu on päättymässä ja sivusto sulkeutuu vuoden vaihteessa. Täällä on valtavasti hyviä ideoita, ja kannattaa ottaa omat talteen ellei halua niiden katoavan. Klikkaa omaa nimeäsi oikealta ylähäältä oranssista palkista ja pääset profiilisi, jossa on listattuna kaikki ideasi.

          Kiitämme ideoistanne ja aktiivisuudestanne! Toivottavasti näemme jatkossa Suomalaisen Työn Liiton muissa palveluissa. Tervetuloa esim. Facebookiin seuraamaan liiton toimintaa https://www.facebook.com/avainlippu/