Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu

Isku toivoo Avainklubista uusia sisustus- ja kalusteinnovaatioita

Tuotantojohtaja Mika Tyrväinen ja tuotekehitysjohtaja Ilari Jääskeläinen Iskun malliverhoomossa
Tuotantojohtaja Mika Tyrväinen ja tuotekehitysjohtaja Ilari Jääskeläinen Iskun malliverhoomossa

Avainklubin tuorein yritys on suomalainen 85-vuotias perheyritys Isku. Se suunnittelee, valmistaa ja myy huonekaluja.

- Isku-brändillä myytävät tuotteet on tehty Lahdessa Iskun omilla tehtailla eli ovat suomalaista lähituotantoa, kertoo tuotekehitysjohtaja Ilari Jääskeläisen.

Isku valmistaa Lahdessa sohvia, lepotuoleja, työtuoleja, työpöytiä, oppilaskalusteita, hyllystöjä, lipastoja, komeroita ja kaappeja, keittiökalusteita, aulakalusteita, sängyn päätyjä. Iskun Unigold patjat tehdään myös Suomessa, mutta niitä ei tehdä Iskun omilla Mukkulankadun tehtailla Lahdessa. 

Tuotekehitysjohtaja Ilari Jääskeläinen kertoo, että Isku haluaa kehittää dialogia sekä omien että potentiaalisten asiakkaidensa kanssa

- Avainklubi tarjoaa oivan kanavan keskustelulle myös sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ole Iskun kanta-asiakkaita. 

Laatuhuonekaluja arkea ilahduttamaan

Jääskeläinen kertoo, että Isku haluaa kehittää avainklubilaisten kanssa erityisesti tavallista päivittäistä elämää ilahduttavia kalusteita.

- Tulemme kyselemään myös tämän päivän suomalaisten arjesta, sen haasteista ja tarpeista, joihin voimme uusilla sisustus- tai kalusteinnovaatioilla vastata. 

Isku toivoo avainklubilaisten mielipiteitä mm. tuotteista ja mainoksista.

- Haluamme vahvistaa mielikuvaa Iskusta suomalaisia laatuhuonekaluja myyvänä parhaan palvelun talona. 

Isku pyrkii hyödyntämään Avainklubia itse palvelujen kehittämisessä.

- Hienointahan olisi, jos keksisimme yhdessä avainklubilaisten kanssa ”2000-luvun astiankuivatuskaapin” eli jotain, mitä ei ennen ole ollut, mutta joka kaikille on osa arkea tulevaisuudessa, Ilari Jääskeläinen visioi.

  • Tiina Hokkanen
   Tiina Hokkanen

   Uudenlaiset kalusteideat olisivat tarpeellisia

   Pienten asuntojen määrä nousee entisestään, kalusteita pienten asuntojen haastepaikkoihin:

   - keittiössä tarvitaan edelleen paljon pöytätilaa: tiskipöydän tason alta pitäisi saada vedettyä taso, jolle voisi suurimman ruoanlaittohässäkän ladattua kaikki tykötarpeet

   - yllätysvieraita yökylään: seinästä vedettäviä sänkyjä, jotka vosivat palvella hyllyinä ymv. muina aikoina

   - pöytien alla edelleen laatikoita/samanlaisia säilytyslaatikoita kuin sänkyjenkin ( kaikki lehdet ymv. kohtaluettava materiaali piiloon)

    

    

    

   asunnoTulemme kyselemään myös tämän päivän suomalaisten arjesta, sen haasteista ja tarpeista, joihin voimme uusilla sisustus- tai kalusteinnovaatioilla vastata.

   • Juhani Kivelä
    Juhani Kivelä

    Todella hienoja ehdotuksia hyvin ajankohtaiseen ongelmaan. Kiitos Tiinalle hyvistä ideoista!

    • Jatta Toivonen
     Jatta Toivonen

     Hei,

     Olen ostanut Iskusta huonekaluja kuten sohvan, sängyn, olohuoneen pöydän, ruokapöydän ja tuolit viimeisen kahden vuoden aikana. Kun tein ostoksia, niin haasteena oli löytää normaalikokoiseen kaksioon mitoiltaan sopivia huonekaluja ja sellaisia huonekaluja, jotka on valmistettu aidosta massiivipuusta tai yleensä jostain muusta materiaalista kuin jonkinlaisesta kalustelevystä. Eteiskalusteita en löytänyt Iskusta ollenkaan, koska käytännössä tuotevalikoimaan kuuluu vain liukuovikomeroita.

     Kun kävin Iskussa, olisin toivonut löytäväni sieltä huonekaluja massiivipuusta ja yhden astiakaappityyppisen kalusteinnovaation sijaan enemmän sisustustyyli-innovaatioita – kokonaisuuksia sisustyyleistä isoon omakotitaloon ja pieneen kerrostalokotiin. Muistan lukeneeni jostain kuvastosta, että Isku on nimennyt eri sisustyylejä ja rakentanut kokonaisuuksia näiden ympärille. Eri tyylit voisivat erottua vielä selkeämmin toisistaan – skandinaavinen sisustus, loft-tyylinen sisustus, maalaistalotyylinen sisustus, moderni sisustus, huvilatyylinen sisustus, edustusasuntotyylinen sisustus, pelkistetty valkoinen sisustus, New York-tyylinen sisustus, italialaistyylinen sisustus, kodikas lapsiperheen kodin sisustus, sinkun koti jne. Voisiko asiakkaalle myydä mieluummin tyylin siihen kuuluvine huonekaluineen ja sisustustuotteineen kuin yhden astiakaapin? Tyyli voi tietysti syntyä myös yhden hyvän tuoteinnovaation ympärille, josta parhaita esimerkkejä ovat ehkä sellaisen suunnittelijan kuten Alvar Aallon huonekalut. Iskun kilpailijoista Ikea on nyt mielestäni onnistunut parhaiten sisustustyylin myymisessä (skandinaavinen pelkistetty tyyli) ja tyyliin liittyvien erilaisten kalusteinnovaatioiden myymisessä. Iskulla on mielestäni sellainen kilpailuetu kuitenkin Ikeaan nähden, että Iskun kuten monien muidenkin huonekalualan yritysten huonekalut varmasti mielletään laadukkaammaksi kuin Ikean huonekalut. Jos samaan kotimaiseen tuotteeseen saataisiin yhdistettyä jotain sisustustyyliä selvästi edustava design ja laatu (joka voisi olla ehkä asiakkaan valittavissa – vaihtoehtoina esim. kalustelevy vai massipuu), niin siitä voisi syntyä kilpailuetua Iskulle.

     • Ensi Kulta
      Ensi Kulta

      Hei!

      Polttopuiden, l. klapien kuljetus- ja säilytysteline. Varustettu veto/kantokahvalla ja pyörillä. Sen verran nätti, että kehtaa pitää takan vieressä näkyvillä. Materiaali metalliverkko tai muovi, pyörät takasivulla ja vastapuolella jalat, jotta pysyy paikallaan. Auttaa puun kuljetuksessa vajasta sisään, voisi vetää kantamisen sijaan (niinkuin "kaljakärryt").

      • Piia Ruottinen
       Piia Ruottinen

       Lapsiperheen äitinä kaipaan erityisesti järjestystä eteiseen. Omassa eteisessäni on syvennys, joka ei vastaa mitään nykyisten eteisten kokostandardeja ja  valmiita sopivan kokoisia kaappeja ei siihen löydy. Mahdollisuus on ostaa omilla mitoillaan eteisen kaappi tilaan, mutta en pidä niiden toiminnallisuudesta.

       Halusin itse eteiseeni mahdollisuuden ostaa kustomoitu kokonaisuus eteiskaapiksi, samaan tapaan kuin keittiön kaapistoja voi ostaa erillisinä, yhteensopivina kokonaisuuksina. En tarkoita siis sellaista kaappia, jonka sisällön voi valita, vaan erillisiä kaappeja eri toiminnoilla, jotka voi yhdistää kokonaisuudeksi, kasata kuin keittiön. Kaappivaihtoehdoiksi haluaisin ainakin kenkäkaapin, vaaterekkikaapin, kaapin, jossa olisi muutama hylly vaikka ulkohousille sekä kaapin, jossa olisi laatikostoja pipoille, hanskoille ja villasukille tiheällä verkkopohjalla ilmanvaihdon varmistamiseksi. Kaapit olisivat kaikki omilla ovillaan, jolloin lapset saavat helposti omat ulkoiluvaatteensa esiin, tarvitsematta avata suurta liukuovea tms. Pirteyttä eteiseen voisi lisätä ja vaihtaa vaikka vaihtamalla kaapinovet erivärisiksi. Mahdollisuudet oman, itseä miellyttävän ja hyvin toimivan kokonaisuuden saamiseksi olisivat rajattomat.

       • Kirsi Niemi
        Kirsi Niemi

        Sänky seinälle,mallia espanjasta.kevyt ja pieneen tulaan menevä

        • Tiia Ylhäinen
         Tiia Ylhäinen

         Toivoisin takaisin mallistoon Polar-tuolit ja Polar Express -pöydät. Niiden alle voisi tosiaan keksiä kevyesti liikkuvia säilytystilolja, kuten laatikostoja. Ikea tekee hurjan raskaita ja epätoimivia ratkaisuja.

         Toivoisin myös suomalaiseen olohuoneeseen sopivan kaapin, joka ei siis ole kirjahylly. Kaapissa voisi säilyttää astioita, kuten Arabiaa ja Iittalaa ja esim. olohuoneen ja keittiön tekstiilejä.

         Kaipaan myös kätevää, jämäkkää, mutta kevyeltä näyttävää ja modernia tv-tasoa.

         Pienten modernien keittiöiden kalustuksessa olis paljon pohdittavaa kuten myös keittiöiden oviratkaisuissa.

         Kylpyhuoneiden kalustukseen pitäisi myös saada toimivia ja kestäviä ratkaisuja muusta kuin muovista tai kosteudesta turpoavista levyistä.