Avainklubi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden osallistua suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vastaa kyselyihin, ideoi, vaikuta ja voita palkintoja!

Kirjaudu
Havi

Havi

Havia voidaan pitää Suomen ensimmäisenä kemian teollisuuden tuotantolaitoksena, sillä 6.11.1829 kuvernementtisihteeri ja tukkukauppias Anton Alfthan aloitti kynttilöiden tehdastuotannon. Hän perusti kynttilätehtaan omistamaansa Kirjolan kartanoon, Karjalan kannaksen Johanneksen pitäjään. Aikaisemmin Suomessa kynttilöitä oli tehty ainoastaan kotitarpeisiksi.

Suomen Kerta Oy osti Havin kynttilätehtaan vuonna 2004 ja jatkaa omistajana edelleen. Vuonna 1987 perustettu Suomen Kerta Oy on perheyritys, joka on suomalainen sekä omistuspohjansa että tuotantolaitostensa sijainnin suhteen. Yritys työllistää noin 200 henkilöä Imatran, Kotkan ja Riihimäen tuotantolaitoksilla sekä Espoon myyntikonttorissa. Riihimäellä toimipaikkaansa pitävä Havi on Suomen suurin kynttilätehdas, jossa valmistetaan kaikki Havi® ja Tuikku®- tuotemerkkien alla myytävät kynttilät.

Kiinnostuksen kohteet:
Sähköpostiosoite: havi@havi.fi

Yritykselle vinkatut ideat

 • 12.3.2017 matti lindqvistmatti lindqvist Ehdotettu yrityksille: Isku, Liikeidea, Havi
  "Tyhjillä" paristoilla toimiva yövalo

  "Tyhjillä" paristoilla toimiva yövalo

  Pois heitettäviä tyhjiä paristoja kertyy nykyisin paljon ja suurimmassa osassa niistä on vielä puolet energiasta jäljellä. Tein niitä hyödyntävän yövalon, josta tulee juuri sopivan heikko valo niin ettei se häiritse nukkumista samassa huoneessa. Tällaisessa heikossa valossa on sitten mukavampi herätä yöllä...
  Osallistu keskusteluun »
  • 5
  • 3
 • 10.1.2016 Aila RuonansuuAila Ruonansuu Ehdotettu yrityksille: Stala, Havi, Suomen Kerta Oy
  Kaiteeseen kiinnitettävä lyhtyteline

  Kaiteeseen kiinnitettävä lyhtyteline

  Jos vielä ei ole keksitty, nyt olisi aika keksiä kaiteeseen kiinnitettävä lyhtyteline. Ruuvattaisiin puristimen tapaan kaiteeseen sopivasti ja valmistettaisiin jostain metallista. Tässä voisi turvallisesti kerrostaloasukaskin poltella ulkoroihuja ja muita kynttilöitä.  
  Osallistu keskusteluun »
  • 5
  • 7
 • 10.12.2014 Raimo LaaksoRaimo Laakso Ehdotettu yrityksille: Isku, Havi, Sinituote Oy
  Sammuttava kynttilänjalka.

  Sammuttava kynttilänjalka.

  Tunnettu kikka: Kun kynttilä on lasiputkessa joka on alapäästään ilmatiiviisti, niin kynttilä sammuu loppuun palamatta hapenpuutteeseen palamisen edistyttyä lasiputken sisälle. Samaan ilmiöön perustuva kynttilänjalka voisi olla esim. kapean juomalasin tapainen lasi-astia. johon liittyisi sen pohjalle kynttilöineen laskettava astialle mitoitettu apu-kynttilänjalka. Havin vakiokynttilöille...
  Osallistu keskusteluun »
  • 2
  • 2
Näytä lisää »